Victime grele în dosarul șpăgilor din Banat! Trei parlamentari audiați, șeful DRDP Timișoara printre reținuți

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
10/12/2019, 09:11
Victime grele în dosarul șpăgilor din Banat! Trei parlamentari audiați, șeful DRDP Timișoara printre reținuți GALERIE FOTO
Opt persoane au ajuns în arestul Poliției. Sursa foto - facebook

Victime grele în dosarul șpăgilor din Banat! Nu mai puțin de opt persoane au fost puse sub acuzare până în acest moment și sunt reținute preț de 24 de ore. Toți sunt acuzați că au încasat șpăgi la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, in interesul PSD Arad.

Victime grele în dosarul șpăgilor din Banat!

Printre cei retinuti se afla directorul DRDP Timisoara, Cristian Ispravnic, Cristian Horgea, sotul fostului prefect de Arad si mai multi sefi de departamente din DRDP Timisoara care au fost dusi la Bucuresti pentru a fi prezentati in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva.

Nu se termină aici pentru că în același dosar au calitatea de suspecti și trei parlamentari. Acuzatiile in acest dosar instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie sunt de luare de mita si trafic de influenta.

Trei parlamentari audiați, șeful DRDP Timișoara printre reținuți

Și mai exact, șpăgile erau primite de angajatii DRDP Timisoara de la transportatorii care treceau cu camioanele in Ungaria si carora, la cantar, in schimbul banilor, li se reduceau, in documente, cantitatile de marfa transportata.

Printre cei reținuți se află Cristian Ispravnic, directorul DRDP Timisoara, Mircea Lucaciu, sef la Departamentul Venituri al DRDP Timisoara, Mirel Pascu, sef la Juridic in aceeasi institutie, dar si Elisabeta Miutescu, angajata a Directiei,.

Cristian Horgea, sotul fostului prefect de Arad, responsabil de cantar la Vama Nadlac2, dar si Cristian Dima, lucrator la cantar au ajuns și ei în arest. Acestora li se adauga Anca Stoenescu, fost sef al Inspectoratului Scolar Judetean Arad, care ar fi raspuns la comenzi politice din partea PSD, si Alin Vasile Baetan, pentru care ar fi fost aranjat un concurs.

Cristian Ispravnic, seful DRDP Timisoara, este acuzat de luare de mita, pentru el si pentru altii, trafic de influenta, exercitarea influentei. Potrivit anchetatorilor, angajata DRDP Timisoara Elisabeta Miutescu ar fi luat spaga de aproximativ 40 de ori.

Aceeași persoană a fost implicata in scandalul din anul 2010 cand un membru din staff-ul trupei AC/DC a reclamat ca angajati ai CNADNR le-au cerut spaga pentru a le permite trecerea camioanelor cu echipamente catre Ungaria, dupa ce formatia a sustinut un concert la Bucuresti.

Mircea Lucaciu, seful de la Venituri in cadrul DRDP Timisoara este acuzat de complicitate la luare de mita, complicitate la abuz in serviciu si la cumparare de influenta. Cristian Horgea, responsabil de cantarul de camioane de la Vama Nadlac 2 din judetul Arad, este acuzat de luare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu.

De remarcat că în același dosar, trei parlamentari au calitatea de suspecti: deputatul Dorel Caprar, seful PSD Arad, deputatul Florin Tripa de la Arad si senatorul Ioan Chisalita de la Caras- Severin. Cei trei au fost si ei audiati.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×