Marcel Ciolacu anunță că parlamentarii PSD nu vor asigura cvorumul la învestitura guvernului Ludovic Orban: „Este exclus”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
28/10/2019, 19:42
Marcel Ciolacu anunță că parlamentarii PSD nu vor asigura cvorumul la învestitura guvernului Ludovic Orban: „Este exclus”
Marcel Ciolacu a vorbit despre sprijinul PSD la învestirea guvernului Ludovic Orban *foto: hepta.ro

Președintele Camerei Deputaților și unul dintre cei mai importanți membri ai PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații nu vor participa la constituirea cvorumului la ședința Parlamentului de luni, când va avea loc votul pentru învestirea guvernului Orban. De asemenea, Ciolacu a anunțat că parlamentarii PSD vor avea o „atitudine de opoziție” la audierea miniștrilor propuși de Orban.

Marcel Ciolacu anunță că PSD nu va asigura cvorumul la votul pentru guvernul Ludovic Orban

Marcel Ciolacu a susținut că parlamentarii PSD nu vor asigura cvorumul, întrucât nu este atributul opoziției să asigure cvorumul: „Vom avea activităţi la grup. Parlamentarii vor fi la serviciu, dacă sunt parlamentari, trebuie să fie la serviciu. Exclus ca PSD să participe luni la constituirea cvorumului”, a spus președintele Camerei Deputaților. Întrebat ce atitudine va avea PSD la audierea miniştrilor propuşi, Ciolacu a spus că ”atitudine de opoziţie”.

„La grup, nu am stabilit ca cineva să nu primească aviz sau să primească aviz, să fie nişte audieri civilizate, în care să se pună întrebări pertinente pe programul de guvernare, pe viziunea fiecărui candidat. Am avut o surprindere foarte plăcută, peste 90% dintre colegi văzuseră programul de guvernare şi îl citiseră. Au această problemă cu plagiatul programului de guvernare. Dăm Guvernul Dăncilă jos şi îi plagiem programul de guvernare”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre audierea în parlament a miniștrilor propuși: „Nu va fi o vendetă”

Cu toate acestea, Marcel Ciolacu a explicat faptul că ”nu va fi o vendetă politică mâine(n.r. marți, în timpul audierilor miniștrilor) în cadrul Parlamentului”, iar voturile urmează să fie date în funcţie de prestaţia candidaţilor. „E adevărat, am spus la domnul Aurescu să ţinem cont cine a fost dânsul şi procesul câştigat cu Ucraina care este un succes al diplomaţiei româneşti”, a mai arătat Ciolacu.

Audierile și votul pentru învestirea guvernului Ludovic Orban trenează, după ce calendarul propus de PNL a fost refuzat. Astfel, audierile miniștrilor vor avea loc marți și miercuri, pe 29 și 30 octombrie, urmând ca votul pentru învestirea guvernului să aibă loc luni, 4 noiembrie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×