Calendarul propus de PNL pentru votul de învestitură al guvernului Ludovic Orban a căzut la vot

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
28/10/2019, 13:48
Calendarul propus de PNL pentru votul de învestitură al guvernului Ludovic Orban a căzut la vot
Când are loc în Parlament votul de învestitură pentru guvernul Ludovic Orban *foto: europafm.ro

Programul propus de PNL pentru votul de învestitură al guvernului Ludovic Orban a picat în Parlament. Astfel, președintele Senatului Teodor Meleșcanu, a anunțat că audierea miniștrilor din guvernul propus de premierul desemnat va avea loc marți și miercuri, de la 9:00 dimineața până seara. Apoi votul pentru învestirea Executivului urmează să fie dat în plenul reunit de luni, 4 noiembrie, de la ora 14:00.

Când va fi merge la vot în Parlament guvernul Ludovic Orban

Teodor Meleșcanu a afirmat că „prin consens s-a adoptat ca pentru candidații la posturile de ministru audierile vor fi în ziua de marți și miercuri, de dimineață de la 9:00 până seara. Am căutat să evităm încălecarea mai multor comisii. Iar pentru luni, s-a decis de asemenea, în unanimitate, ca luni la ora 14:00, să aibă loc ședințele reunite învestitura Guvernului”, a declarat președintele Senatului, după ședința de luni a Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Acesta a mai spus că intervențiile delegațiilor și prezentarea programului de guvernare vor fi făcute, timp de 10 secunde pentru fiecare parlamentar: „S-a convenit de asemenea ca timpul de prezentare al programului de guvernare și a intervențiilor delegațiilor să fie, potrivit cutumei noastre, de 10 secunde pentru fiecare parlamentar. Vreau să spun că a fost prezent, cu această ocazie, și prim-ministrul desemnat, domnul Orban, care a prezentat lista Guvernului și programul Guvernului. S-a luat notă de ele de către Birourile permanente reunite. Așa că a fost o zi foarte fructuoasă”, a explicat Meleșcanu.

Calendarul propus de PNL pentru învestirea guvernului a fost respins

Teodor Meleșcanu a fost întrebat și de ce a fost respins programul PNL. El a precizat că nimeni din Birourile permanente reunite nu a insistat asupra acestui program. „Nu a fost o variantă a liberalilor. Nimeni nu a insistat pentru miercuri. Nu a întrunit numărul de voturi necesar și atunci s-a trecut la negocieri, prin intermediul liderilor politici, care au ajuns la o concluzie care a fost adoptată de toată lumea, în unanimitate”, a fost concluzia fostului ministru al Externelor, potrivit Mediafax.

Liberalii au propus ca marți să fie audiați miniștrii în comisiile parlamentare, iar miercuri, de la ora 10.00 să fie convocată ședința plenului reunit pentru votul de învestitură. Acest calendar a picat la vot. Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat deja că parlamentarii PSD nu vor fi prezenți în sală, la plenul reunit în care va fi acordat votul de învestitură pentru Executivul Ludovic Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×