Instituţia de stat din România care oferă salarii fabuloase! Din 2020, salariul mediu va fi de 2.200 euro

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 11:15
Instituţia de stat din România care oferă salarii fabuloase! Din 2020, salariul mediu va fi de 2.200 euro
Salariul minim pentru angajații ANCOM ajunge la 2.200 de euro pe lună. Sursa foto: hepta.ro

Chiar dacă salariile au reprezentat mereu un subiect sensibil pentru cetățenii români, există și cazuri mai fericite din acest punct de vedere. Spre exemplu, într-una dintre instituțiile statului, se acordă remunerații lunare fabuloase, potrivit datelor oficiale.

Salariul mediu la ANCOM va fi de 2.200 de euro

Concret, este vorba despre Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, unde salariații vor fi tratați regește începând cu anul viitor. 2.200 de euro este salariul minim prevăzut în bugetul pentru 2020, adoptat recent în Parlament.

Anunțul a fost făcut de Cătălin Drulă, deputat USR, printr-un mesaj publicat pe contul său de Facebook. Totodată, acesta previzează că actul normativ a fost votat de reprezentanții PSD, ALDE și UDMR în Comisia pentru IT&C, deși cuprinde nenumărate erori de alcătuire și „continuă ritmul amețitor de creștere a salariilor din instituție”.

Am văzut un buget cu greșeli de alcătuire, cu erori aritmetice și rectificări succesive. Un buget care continuă ritmul amețitor de creștere a salariilor din instituție. Venitul salarial mediu în ANCOM pentru 2020 va fi de aprox. 2200 EURO/LUNĂ. În mână!”, a transmis Cătălin Drulă, precizând că această medie vizează toate cele 700 de posturi din cadrul instituției, inclusiv șoferii și personalul auxiliar.

Angajații ANCOM, plătiți regește „sub masca autonomiei”

Noi, cei de la USR, am susținut împreună cu PNL un amendament de plafonare a salariilor pentru 2020 la nivelul din 2019, dar a fost respins la vot. Sub masca “autonomiei”, sunt câteva autorități publice al căror comportament fiscal începe să se apropie de un dezmăț pe bani publici.

Evident, posturile de la aceste autorități sunt dorite și vânate ca niciunde altundeva și, evident, sunt ochite de clientela politică într-o relație simbiotică.

Am văzut în anii 2017-2019 cât a ținut autonomia, când regulile de numire a Președintelui ANCOM au fost schimbate peste noapte și oamenii doriți de Dragnea instalați la conducere.

Vrem instituții solide și profesioniste. Nu vrem dezmăț pe bani publici și sinecuriade. Vom susține amendamentul de plafonare a salariilor și în plenul Parlamentului”, a mai scris deputatul USR pe respectiva rețea de socializare, demonstrând cu date concrete creșterea cheltuielilor salariale în ANCOM.

Cifrele arată că remunerațiile s-au dublat în ultimii patru ani, după cum urmează:

  • 2017 – 91 mil. lei
  • 2018 – 104 mil. lei
  • 2019 – 140 mil. lei
  • 2020 – 163 mil. lei
     

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×