Situație inedită în secțiile de votare din Cluj. Membrii comisiilor au primit bomboane anti-stres

Bogdan Solomon   
în Alegeri Prezidențiale 2019
24/11/2019, 21:19
Situație inedită în secțiile de votare din Cluj. Membrii comisiilor au primit bomboane anti-stres
Membrii secțiilor de votare din Cluj au primit bomboane anti-stres și bomboane calmante. Sursa foto: digi24.ro

Turul doi al alegerilor prezidențiale a avut parte și de situații mai puțin obișnuite, desprinse parcă din filmele de comedie ale celor mai mari regizori de la Hollywood. Biroul Electoral Județean din Cluj a avut grijă ca membrii secțiilor de votare să fie tratați regește până la închiderea urnelor. Mai precis, aceștia au primit bomboane anti-stres, anti-somn și bomboane calmante, totul pentru ca scrutinul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Bomboane anti-stres pentru membrii secțiilor de votare din Cluj

Într-un comunicat transmis duminică, reprezentanții instituției au declarat că prin oferirea de bomboane s-a dorit „îndulcirea” timpilor de așteptare la predarea materialelor electorale  (procesele verbale cu rezultatele votului și sacii cu buletinele de vot). De asemenea, aceștia au dat asigurări că au pus la dispoziția membrilor comisiilor suficiente bomboane, astfel încât să ajungă pentru toate cele aproximativ 2000 de persoane care sunt așteptate la Casa de Cultură a Studenților pentru a-și duce „misiunea” la bun sfârșit.

Acesta nu este singurul demers inedit al BEJ Cluj, care a anunțat că predarea proceselor verbale de după vot se va face folosind tichete roşii sau verzi, în speranța că astfel vor fi evitate cozile. Reprezentanţii secţiilor de votare cu procese verbale care conţineau erori au primit, în primul tur, tichete roşii în momentul predării, iar cei cu procese verbale corecte au primit tichete verzi, intrând separat.

Reacția BEJ Cluj în legătură cu bomboanele primite de membrii secțiilor de votare

Am pregătit pentru duminică seara bomboane anti-stres, anti-somn și bomboane calmante pe care le vom împărții membrilor secțiilor de votare care vor aduce la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca materialele electorale – procesele verbale cu rezultatele votului, sacii cu voturi, tabletele etc.

Sunt bomboane cu cafea, contra somnului, sau cu gust de eucalipt, cu efect anti-stres, dar și bomboane calmante cu lapte și caramel. Este o acțiune gândită ca recompensă pentru cei care au stat ore întregi în secțiile de votare și care sunt obosiți. Ne-am gândit să le îndulcim acestora timpii de așteptare la predarea materialelor electorale”, au transmis reprezentanții Biroului Electoral Județean Cluj.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×