Instanța a decis: Companiile municipale ale Gabrielei Firea sunt ilegale

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/11/2018, 09:42
Instanța a decis: Companiile municipale ale Gabrielei Firea sunt ilegale
Companiile municipale ale Gabrielei Firea, anulate de instanță! Acestea sunt declarate ilegale!

Curtea de Apel București a decis să anuleze orice hotărâre din cadrul companiilor municipale ale Gabrielei Firea, acestea fiind ilegale. Instanța a anulat înființarea celor 22 de societăți comerciale ale primarului general al Capitalei. Acestea au fost create în luna martie a anului trecut.

„Admite recursurile formulate. Casează în parte sentinţa atacată şi, în rejudecare,: Admite acţiunea şi, în consecinţă, anulează actele administrative contestate în cauză. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22.11.2018”, conform instanței Curții de Apel București, în privința inegalității înfăptuite.

Curtea de Apel declară ilegale companiile Gabrielei Firea

Instanța a hoărât să vizeze ca fiind ilegale companiile primarului Capitalei, cele care au fost înființate în primăvara anului trecut. Toate acestea se petrec din cauza nerespectării votului din partea celor care pot hotărâ adoptarea companiilor. Se pare că în loc de votul a două tremiri, cât era necesar pentru un astfel de proiect, acestea au fost adoptate doar cu ajutorul a jumătate din numărul voturilor plus unul. Gabriela Firea s-a arătat foarte surprinsă la aflarea veștii deciziei luate de către Curtea de Apel București. „Este cel puțin suprinzătoare, dacă nu șocantă”, a spus primarul general al Capitalei.

De asemenea, aceasta a mai declarat și faptul că modelul după care s-a inspirat este preluat din Europa: Viena, Stockholm și Berlin. „Se pare însă că o instanță din România a decis că aproape toate deciziile în Consiliile Locale și în CGMB nu pot fi adoptate decât cu o majoritate de 2/3, astfel încât probabil se va ajunge, prin astfel de interpretări la o blocare completă a funcționării orașului. Contestatarii noștri se pare ca apreciaza că un București complet blocat și aruncat în haos, este singura modalitatea care le-ar putea da câștig de cauză în alegerile viitoare.

Gabriela Firea, primar general al Capitalei
Gabriela Firea, primar general al Capitalei

Vom analiza și vom cere opinia unor juriști să luăm în continuare măsurile ce se impun. Ceea ce dorim să precizam este faptul că aceste companii există în continuare, sunt înființate de acum un an și câteva luni, sunt înscrise la Registrul Comerțului, iar această anularea a HCMB- acte administrative, nu va produce efecte (automate) asupra unor societăți funcționale. Probabil, tot instanțele, în întelepciunea lor, ne vor explica cum procedăm în continuare”, a mai precizat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×