Gabriela Firea: „41 de cladiri din centrul Bucurestiului sunt in proces de reabilitare si consolidare”

Ana Chivu  
înStiri de ultima ora
13/10/2018, 15:44
Gabriela Firea: „41 de cladiri din centrul Bucurestiului sunt in proces de reabilitare si consolidare”GALERIE FOTO
Gabriela Firea, anunță reabilitarea clădirilor cu risc de seism din București

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a anunțat că 41 de clădiri din centrul Capitalei vor fi reabilitate și consolidate. Pentru acest proiect al clădirilor cu risc mare de seism va fi alocată suma de 10 milioane de euro. Gabriela Firea a anunțat într-o postare în mediul online toate lucrurile pe care are de gând să le facă, dar și de ce nu a fost înfăptuit făptuit până acum.

„Asa cum am promis, am accelerat programul de consolidari derulat de Primaria Capitalei, in prezent 41 de cladiri fiind in proces de reabilitare. Reamintesc faptul ca in ultimii 27 de ani, autoritatile locale au reabilitat doar 20 de cladiri, iar acum, alocarea bugetara de la inceputul anului isi arata efectele: daca in perioada 2011-2016, Primăria Capitalei, prin Consiliul General de la acel moment, a alocat in jur de 1 milion de euro pe an pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, in anul 2018, pentru acest domeniu, am alocat nu mai putin de 10 milioane de euro, ceea ce ne-a permis sa intervenim in peste 40 de cladiri. Doresc sa multumesc bucurestenilor care au inteles importanta acestui demers si si-au dat acordul ca locuintele lor sa fie incluse in programul de consolidare al Primariei Capitalei.”

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Gabriela Firea, clădiri noi pentru București

10 milioane de euro au fost alocați pentru reabilitarea și consolidarea a 41 de clădiri din centrul Capitalei. Proiectul a fost demarat de Primăria Municipiului București prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și Compania Municipală Publicitate și Afișaj. Acestea au derulat cmpania de conștientizarea riscului seismic existent. Potrivit unui comunicat transmis de Primarul Genereal al Capitalei, se prevede consolidarea unor 41 de clădiri din centrul Bucureștiului. „41 de cladiri din centrul Bucurestiului sunt in proces de reabilitare si consolidare. Pana acum, in 26 de ani, Primaria a consolidat doar 20 de cladiri. Am verificat stadiul lucrarilor de consolidare si reabilitare la mai multe imobile din centrul Bucurestiului.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Consolidari, continua programul de punere in siguranta, consolidare si reabilitare a cladirilor cu risc sesimic, demarat in luna noiembrie 2017.

Gabriela Firea la consolidarea clădirilor
Gabriela Firea la consolidarea clădirilor

 Astfel, sunt santiere deschise la 41 de cladiri din centrul Bucurestiului dupa cum urmeaza: la 8 dintre acestea sunt finalizate lucrarile de punere in siguranta, in acest moment se lucreaza la consolidarea propriu-zisa, iar la alte 33 de imobile Compania Municipala Consolidari executa lucrari de punere in siguranta, lucrari premergatoare celor de consolidare.

Totodata, in paralel, se lucreaza si la consolidarea si restaurarea Palatului Voievodal „Curtea Veche”, care vizeaza protejarea, restaurarea si consolidarea ansamblului, precum si functionalizarea si punerea in valoare a vestigiilor”, a scris pe un site de socializare primarul Bucureștiului.

Declarația Gabrielei Firea despre planurile de viitor ale Primăriei București

„La patru imobile se lucreaza in acest moment la revizuirea proiectelor tehnice – str. Batistei nr. 5, str. Carol nr. 63, str. Pache Protopopescu nr. 11, str. Schitu Magureanu nr. 3- astfel incat acestea sa corespunda noilor normative tehnice in ceea ce priveste proiectarea si executia cladirilor incadrate in categoria risc seismic 1.De asemenea, pana sfarsitul anului, Primaria Capitalei, prin Compania Consolidari va continua lucrarile de consolidare la alte trei imobile (str. Campineanu nr. 9, str. Schitu Magureanu nr. 19, str. Stefan Luchian nr. 12C) lucrari care au fost blocate ani la rand de revendicarile financiare si de amanarile nejustificate ale companiilor care castigasera contractele de lucrari.

Gabriela Firea la refacerea clăridilor cu risc de seism din Capitală
Gabriela Firea la refacerea clăridilor cu risc de seism din Capitală

Proprietarii altor 28 de imobile au semnat conventia prin care isi dau acordul ca locuintele lor sa fie incluse in programul de consolidare al PMB. De asemenea, Primaria Municipiului Bucuresti prin Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic si Compania Municipala Publicitate si Afisaj deruleaza in prezent campania de informare si constientizare a cetatenilor care locuiesc in imobile cu risc seismic cu privire la obligatiile ce le revin, conform legii, dar si cu privire la facilitatile oferite de Municipalitate, initiate de Primarul General si aprobate de CGMB: costul relocarii proprietarilor este suportat in integralitate de PMB, persoanele fizice proprietari ai locuintelor multietajate incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic, la care venitul lunar pe familie este sub trei salarii minime brute pe economie vor putea sa nu mai ramburseze 50% din valoarea investita pentru executia lucrarilor de interventie, cu anumite conditii”, a mai devz[luit Gabriela Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×