Înmormântare Marcel Toader. Cum a fost aşteptat cortegiul funerar la poarta cimitirului din Cumpăna, Constanţa

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
07/08/2019, 17:02
Înmormântare Marcel Toader. Cum a fost aşteptat cortegiul funerar la poarta cimitirului din Cumpăna, Constanţa GALERIE FOTO
Cortegiul funerar al lui Marcel Toader așteptat de mici rugbyști

Cortegiul funerar al lui Marcel Toader, așteptat de mici rugbyști! Marcel Toader, fostul mare internațional român de rugby, a fost condus pe ultimul drum de familie, prieteni, dar și de fanii săi care nu au uitat ce a făcut pentru echipa națională! Aceștia nu l-au uitat și l-au comemorat într-un mod emoționant.

Cortegiul funerar al lui Marcel Toader, așteptat de mici rugbyști

Mai mulți copii de la un club sportiv de rugby din Constanța au așteptat cortegiul funerar al lui Marcel Toader cu flori în măini, dar și cu mingi de rugby. Copiii au ridicat mingiile de-asupra capului, atunci când mașina funerară care ducea trupul lui Marcel Toader a intrat pe porțile cimitirului din localitatea constănțeană Cumpăna.

Federația Română de Rugby își exprimă regretul față de dispariția fulgerătoare a internaționalului Marcel Toader (56 de ani) care a evoluat pentru naționala României între 1982 și 1990, adunând 30 de selecții în tricoul cu frunza de Stejar.

Cortegiul funerar al lui Marcel Toader așteptat de mici rugbyști
Cortegiul funerar al lui Marcel Toader așteptat de mici rugbyști

Marcel Toader, una dintre cele mai bune ”aripi” ale rugby-ului românesc

Cariera de profesionist a lui Marcel Toader a fost una impresionantă, fiind considerat una dintre marile „aripi” ale sportului cu „balonul oval” din România.

Participant la prima editie a Cupei Mondiale de Rugby din 1987 din Noua Zeelandă unde a marcat două eseuri, fost jucător la Steaua București, club cu care a cucerit trei titluri naționale: 1983/1984, 1984/1985 si 1986/1987, evoluând o scurtă perioadă și la CS Dinamo, Marcel Toader a evoluat pe postul de aripa si pe cel de fundaș, contribuind din postura de titular la un moment istoric al Ovalului autohton: prima victorie  românească pe tărâm francez, pe 24 mai 1990, la Auch, când Romania învingea Franța cu 12-6”.

Marcel Toader a fost înmormântat în localitatea sa natală. Omul de afaceri a murit sâmbătă, în urma unui infarct. Se afla la masă cu un bun prieten de-al său, când de-odată și-a scăpat telefonul din mână. La câteva secunde, Marcel Toader a căzut cu capul pe masă și a murit. Medicii chemați la fața locului au îcercat să-l resusciteze timp de 45 de minute, însă degeaba. Aceștia au declarat decesul fostului sportiv.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×