A murit cel mai înalt rugbyst român din istorie! Avea 1,73 când s-a apucat de sport

Alex Bradescu   
în Stiri de ultima ora
10/12/2017, 15:17
A murit cel mai înalt rugbyst român din istorie! Avea 1,73 când s-a apucat de sport

Fostul rugbyst Cristi Gheorgheosu „Lungu”, s-a stins din viaţă la vârsta de 62 de ani. Acesta este considerat cel mai înalt jucător din istoria rugbyului românesc, la vârsta de 19 ani înălţându-se până la 2,04m după ce la 14 ani, când s-a apucat de rugby, măsura doar 1,73! 

„Născut la 27 iunie 1955, Cristi Gheorgheosu „Lungu” a făcut primii paşi în rugby la rugămintea fratelui de cruce, George Milcă. A făcut întâi canotaj, după care, la vârsta de 14 ani, s-a îndreptat spre rugby, pe care a început să-l practice la Clubul Sportiv Şcolar Bucureşti, sub îndrumarea şlefuitorilor de talente Nicolae Vizitiu, Doru Dinulescu şi Cornel Munteanu, perioadă în care s-a antrenat şi a jucat pe actualul Stadion Naţional de Rugby Arcul de Triumf”, se arată în comunicatul postat pe site-ul federaţiei române de rugby.

Cel mai înalt rugbyst român a murit. A jucat pentru Steaua

A evoluat pentru Steaua, pe perioada satisfacerii stagiului militar, fiind coleg cu Marin Ionescu, Dumitru Alexandru, Alexandru Achim, Ion Zafiescu, având ca antrenor pe Petre Cosmănescu. Şi-a continuat cariera la Contactoare Buzau, alături de legenda rugbyului românescu, Hari Dumitraş, după care a revenit în Capitală la Sportul Studenţesc.

După terminarea carierei rugbystice de jucător si-a dedicat activitatea unor actiuni de binefacere ajutand multi rugbysti si familiile acestora.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×