Incidente la referendum, secții de votare închise. Preot amendat, în Piatra Neamț

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
06/10/2018, 10:52
Incidente la referendum, secții de votare închise. Preot amendat, în Piatra Neamț
Deja a avut loc un incident la referendum! Un parinte a fost amendat pentru că a lipit afișe în spații neatorizate

Deja au avut loc incidente la referendum! Pe lângă faptul că unele secții de votare sunt închise, o altă întâmplare șocantă a fost amendarea unui preot din Piatra Neamț! În ziua de astăzi, 6 octombrie, începutul schimbării evenimentului la care țara ia parte a fost unul plin de peripeții. Un părinte, în vârstă de 61 de ani, lipea afișe în locuri nepermise. Potrivit Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliției Județean(IPJ) a vorbit despre acest incident întâmplat la primele ore de la deschiderea secțiilor de votare. Din fericire, acesta a fost singurul episod raportat până acum.

”Pe raza judeţului Neamţ a fost înregistrat, până acum, un singur incident, fiind vorba de un bărbat care a fost sancţionat contravenţional, conform legii 208/2015”, a declarat Giorgiana Moșu, purtător de cuvât al IPJ. În consecință, preotul a fost amendat cu o sumă de 1.500 de lei. ”(…)cu amendă în cuantum de 1.500 lei pentru afişajul în locuri nepermise”, a încheiat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. Din informațiile din presă, numele părintelui este Vasile Păvăleanu, ce aparține municipiului Piatra-Neamț este totodată și directorul adjunct al Seminarului Teologic ”Veniamin Costachi”, Mănăstirea Neamț.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

La referendum au fost deja incidente! Un preot a fost amendat cu 1.500 lei

Incidente referendum pentru familie 2018 un preot a fost amendat
Părintele Vasile Păvăleanu din Piatra-Neamț

Citește și: Viorica Dăncilă, prezentă la referendumul pentru familie!

Citește și: Primele rezultate ale referendumului pentru familie! Când se află prezența la vot, dar și finalul

Citește și: Referendum pentru familie: 50 de secții, închise la prima oră

O altă situație care lasă semne de întrebare este și faptul că, în datele de 6 și 7 octombrie, perioada referendumului pentru familie, sunt în desfășurare 13 manifestări electorale. Despre acest subiect a vorbit purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne. ”În timpul campaniei şi în ziua de dinaintea referendumului au fost înregistrate 48 de incidente electorale, majoritatea având legătură cu amplasarea ilegală a unor bannere, afişarea mijloacelor de propagandă în alte locuri decât cele prevăzute de lege sau distrugerea afişelor electorale”, a spus Monica Dajbog. De asemenea, aceasta a mai vorbit și despre penalizările care au fost date până acum. Se pare că ele se ridică la suma de 3.500 de lei. ”Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 3.500 de lei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×