Incidente la referendum, secții de votare închise. Preot amendat, în Piatra Neamț

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
06/10/2018, 10:52
Incidente la referendum, secții de votare închise. Preot amendat, în Piatra Neamț
Deja a avut loc un incident la referendum! Un parinte a fost amendat pentru că a lipit afișe în spații neatorizate

Deja au avut loc incidente la referendum! Pe lângă faptul că unele secții de votare sunt închise, o altă întâmplare șocantă a fost amendarea unui preot din Piatra Neamț! În ziua de astăzi, 6 octombrie, începutul schimbării evenimentului la care țara ia parte a fost unul plin de peripeții. Un părinte, în vârstă de 61 de ani, lipea afișe în locuri nepermise. Potrivit Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliției Județean(IPJ) a vorbit despre acest incident întâmplat la primele ore de la deschiderea secțiilor de votare. Din fericire, acesta a fost singurul episod raportat până acum.

”Pe raza judeţului Neamţ a fost înregistrat, până acum, un singur incident, fiind vorba de un bărbat care a fost sancţionat contravenţional, conform legii 208/2015”, a declarat Giorgiana Moșu, purtător de cuvât al IPJ. În consecință, preotul a fost amendat cu o sumă de 1.500 de lei. ”(…)cu amendă în cuantum de 1.500 lei pentru afişajul în locuri nepermise”, a încheiat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. Din informațiile din presă, numele părintelui este Vasile Păvăleanu, ce aparține municipiului Piatra-Neamț este totodată și directorul adjunct al Seminarului Teologic ”Veniamin Costachi”, Mănăstirea Neamț.

La referendum au fost deja incidente! Un preot a fost amendat cu 1.500 lei

Incidente referendum pentru familie 2018 un preot a fost amendat
Părintele Vasile Păvăleanu din Piatra-Neamț

Citește și: Viorica Dăncilă, prezentă la referendumul pentru familie!

Citește și: Primele rezultate ale referendumului pentru familie! Când se află prezența la vot, dar și finalul

Citește și: Referendum pentru familie: 50 de secții, închise la prima oră

O altă situație care lasă semne de întrebare este și faptul că, în datele de 6 și 7 octombrie, perioada referendumului pentru familie, sunt în desfășurare 13 manifestări electorale. Despre acest subiect a vorbit purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne. ”În timpul campaniei şi în ziua de dinaintea referendumului au fost înregistrate 48 de incidente electorale, majoritatea având legătură cu amplasarea ilegală a unor bannere, afişarea mijloacelor de propagandă în alte locuri decât cele prevăzute de lege sau distrugerea afişelor electorale”, a spus Monica Dajbog. De asemenea, aceasta a mai vorbit și despre penalizările care au fost date până acum. Se pare că ele se ridică la suma de 3.500 de lei. ”Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 3.500 de lei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×