Primele rezultate ale referendumului pentru familie! Când se află prezența la vot, dar și finalul

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/10/2018, 09:35
Primele rezultate ale referendumului pentru familie! Când se află prezența la vot, dar și finalul
Referendumul pentru familie 2018 a început astăzi, la ora 07:00

Primele rezultate ale referendumului pentru familie! Toți cetățenii se întreabă când vor afla finalul, dar și în ce stadiu este prezența la vot. Referendumul implică schimbarea definiției familie din Constituția României. Adică de la ”căsătoria liber consimțită între soți” se vrea ”căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. Votarea pentru revizuirea Costituției a început din această dimineață, 6 octombrie, la ora 07:00. Sunt așteptați pentru a-și da consimțământul 18.951.721 de români. Aceștia trebuie doar să pronunțe un vot afirmativ sau negativ legat de modificarea cerută, răspuns care vine în urma întrebării: ”Sunteți de acord cu Legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”. Votul, pe parcursul celor 2 zile, anume: 6 și 7 octombrie 2018, va fi trasmis de Biroul Electoral Central. Primele date, în elucidarea prezenței la urne, vor apărea începând cu ora 11:30. La acea oră, se vor vedea rezultatele pentru ce s-a întâmplat până la ora 10:00. La ora 14:30 se va afla câți oameni au fost prezenți până la ora 13:00.

Primele rezultate referendum pentru familie!

Primele rezultate ale referendumului pentru familie! Toți cetățenii se întreabă când vor afla finalul, dar și în ce stadiu este prezența la vot. Referendumul implică schimbarea definiției familie din Constituția României.
Prezența la vot se poate face în condițiile în care cetățenii români au împlinit 18 ani

Românii au pregătite pentru aceste zile, potrivit Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, 18.662 de secții de votare, la nivel național, tipărite 21.099.107 de buletine cu care putem vota, 95.570 de ștampile cu însemnarea ”votat” și 19,4 milioane de timbre. În urma acestor lucruri, referendumul va fi validat doar dacă participarea la vot va avea un procent de cel puțin 30%, dintre persoanele înscrise pe listele electorale. Iar finalul va fi confirmat doar dacă opțiunile exprimate de cetățeni cumulează un procent de 25% din ce aflați pe listele electorale permanente.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×