Incident militar în Marea Arabiei, în care au fost implicate o navă rusă și una americană! Impactul a fost evitat cu greu. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 11:25
Incident militar în Marea Arabiei, în care au fost implicate o navă rusă și una americană! Impactul a fost evitat cu greu. Video
Incident militar în Marea Arabiei, între o navă rusească și una din SUA *foto: captură youtube

Fiori de Război Rece în Marea Arabiei din nordul Oceanului Indian. Astfel, marile rivale, SUA și Rusia, au fost aproape de o confruntare pe apele internaționale.

Astfel, distrugătorul american USS Farragut și o navă de război a Rusiei au fost la un pas să se ciocnească, după cum arată o înregistrare video publicată de armata americană.

În replică, ministerul apărării de la Moscova susţine că echipajul american este de vină după ce a tăiat calea navei rusești.

Două nave din SUA și Rusia au fost aproape de o coliziune în Marea Arabiei

„Joi, 9 ianuarie, în timp ce opera manevre de rutină în Marea Arabiei, o navă rusească de război s-a apropiat agresiv de distrugătorul American USS Farragut. Nava noastră a tras cinci salve scurte, mesajul internațional pentru pericol de coliziune și a cerut navei rusește să își schimbe cursul, în acord cu regulile internaționale.

Nava rusească a refuzat initial dar în cele din urmă și-a schimbat cursul iar cele două vapoare au reușit să se distanțeze unul de celălalt. Înainte ca nava rusească să treacă la manevrele cerute de regulile internaționale, mișcarea sa agresivă a mărit riscul unei coliziuni.

Marina americană va continua să rămână antrenată și să acționeze într-o manieră profesionistă. De asemenea, continuăm să încurajăm navele de sub toate pavilioanele pentru a opera în concordanță cu regulamentele maritime internaționale”, se arată în comunicatul de presă care însoțește imaginile prezentate cu agresiunea navei rusești.

SUA și Rusia în alertă în Orientul Mijlociu

Apropierea dintre cele două nave în Marea Arabiei vine în contextul tensiunilor care au avut loc în ultima perioadă în Orientul Mijlociu, în special în ceea ce privește Iranul.

Astfel, după mai multe șicane între SUA și Iran, care au escaladat cu invadarea de către milițiile pro-iraniene a ambasadei SUA din Bagdad, Donald Trump a dat comanda ca generalul Qassem Soleimani, unul dintre cei mai importanți lideri ai administrației de la Teheran, să fie eliminat.

După ce Soleimani a fost ucis, Iranul a răspuns cu o salvă de rachete asupra a doua baze militare americane din Irak. În contextul acestui bombardament, autoritățile iraniene au recunoscut că au doborât „din greșeală” o cursă de linie Ukraine Airlines care efectua curse pe traseul Teheran – Kiev.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×