Incident într-o secție din Botoșani. Votul a fost sistat pentru 10 minute

Alexa Serdan   
în Alegeri Prezidențiale 2019
10/11/2019, 16:38
Incident într-o secție din Botoșani. Votul a fost sistat pentru 10 minute
Incidente în mai multe secții de votare din România. Sursa foto: digi24.ro

Alegerile prezidențiale de astăzi, 10 noiembrie nu au fost lipsite de incidente. Votul a fost suspendat timp de câteva minute la o secție din Botoșani după ce președintele secției a sesizat câteva neregului în două cabine de vot.

Votul a fost oprit pentru 10 minute în Botoșani. Care a fost motivul

Circa 6,5 milioane de români au votat până la această oră candidatul preferat pentru alegerile prezidențiale. Ultimele rezultate arată că actualul președinte Klaus Iohannis este candidatul preferat de români, însă votul nu a fost lipsit de incidente. Într-o secție din Botoșani alegerile au fost oprite pentru 10 minute după ce președintele secției respective a observat în două cabine de vot scrise numele unor candidați la alegerile prezidențiale.

Informația conform căreia votul a fost sistat preț de 10 minute a fost confirmată și de reprezentantul MAI Monica Dajbog. Nu se cunosc persoanele necunoscute care au scris numele candidaților, dar nici care sunt politicienii al căror nume a apărut scrijelit. Președintele secției a luat măsurile necesare pentru a acoperi înscrisurile. Potrivit Mediafax activitatea în secția de votare a fost reluată fără probleme.

Ce incidente au mai avut loc în secțiile de votare

Un alt incident care a avut loc în interiorul secțiilor de votare s-a petrecut într-o comună din județul Constanța. Aici, primarul localității Dumbrăveni, Stelian Clinciu, a fost filmat în timp ce le dădea oamenilor bani chiar la ieșirea din secția de vot. Edilul și-a motivat fapta ca fiind un gest de respect și generozitate pentru observatorii și șefii secțiilor de votare.

În același timp, într-o secție de votare din Singureni, județul Giurgiu, oamenii au intrat câte doi în cabina de vot, lucru strict interzis. Totodată, președintele unei secții de votare din județul Vaslui, dar și un membru au acuzat stări de rău. La fel s-a întâmplat și în județul Ilfov unde o femeie a ajuns de urgență la spital.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×