Exit Poll PNL Alegeri Prezidențiale ora 18:00: Diaconu 7,8%, Dăncilă 21,1, Iohannis 39,7%, Barna 16,6%

Catalin Nae    Dan Suta   
în Alegeri Prezidențiale 2019
10/11/2019, 18:25
Exit Poll PNL Alegeri Prezidențiale ora 18:00: Diaconu 7,8%, Dăncilă 21,1, Iohannis 39,7%, Barna 16,6%
Exit Poll PNL, ora 16 alegeri prezidențiale 2019. Sursa foto: Realitatea de Craiova

Rezultatele exit-poll date de PNL ale orei 14:00 îl arată în continuare câștigător pe actualul președinte Klaus Iohannis. Președintele României conduce detașat alegerile prezidențiale care au loc în aceste momente în țara noastră. Până la ora închiderii urnelor mai este timp pentru a se schimba datele situației, dar până atunci românii îl susține pe Iohannis. Pe locul 2 în preferințele cetățenilor este Dan Barna, iar podiumul este ocupat de Mircea Diaconu.

UPDATE, ora 18:00 | Conform surselor PNL, în acest moment se mențin diferențele de la ora 14:00 între candidați. Klaus Iohannis a scăzut foarte puțin, în timp ce Viorica Dăncilă și Dan Barna au crescut, dar nu foarte mult.

Date Exit Poll Partidul Național Liberal:

Klaus Iohannis – 39,7% 

Viorica Dăncilă – 21,1%

Dan Barna – 16,6%

Mircea Diaconu – 7,8%

Theodor Paleologu – 6,7%

Exit-poll PNL ora 14.00. Klaus Iohannis conduce detașat

Aproximativ 6 milioane de români au ieșit de la primle ore ale dimineții și au votat pentru alegerile prezidențiale din acest an. Se prefigurează un record de participare la primul tur din istoria alegerilor prezidențiale. Conform datelor furnizate de newsweek.ro, care aparțin unui sondaj de tip exit-poll realizat de Partidul Național Liberal, date valabile până la ora 14:00, Klaus Iohannis are 42%, urmat de Viorica Dăncilă cu 20% și de Dan Barna cu 16%.

Primele rezultate Exit Poll pnl, conform stiripesurse.ro. Iohannis, Dăncilă
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, mari câștigători, conform știripesurse.ro. Câte surse, atâtea variante…

Procentele furnizate de PNL, pe surse, pentru publicațiile din România:

  • Klaus Iohannis – 42%;
  • Viorica Dăncilă – 20%;
  • Dan Barna – 16%,
  • Mircea Diaconu – 11%;
  • Theodor Paleologu – 7%.

Până la ora 15:30 au votat peste 5.209.000 de români, asta însemnând o prezență la vot de 32,6%. La alegerile din acest an participă 14 candidați: Klaus Iohannis din partea PNL, Viorica Dăncilă din partea PSD, Dan Barna din partea USR, Ramona Ioana Bruynseels, Mircea Diaconu, Alexandru Cumpănașu, John Ion Banu, Ninel Peia, Sebastian Popescu, Theodor Paleologu și Kelemen Hunor.

Alegerile prezidențiale vin în săptămâna în care s-a instalat la Palatul Victoria un nou guvern, condus de Ludovic Orban. Reamintim faptul că fostul premier, Viorica Dăncilă, a fost demis printr-o moțiune de cenzură la care au votat și pesediștii. Marea surpriză a acestor alegeri ar fi o confruntare între Dan Barna și Klaus Iohannis. Numeroși jurnaliști și analiști politici precum Radu Tudor cred că Barna are șanse să se califice în turul al doilea. Rezultatele de tip exit-poll Curs-AVANGARDE vor fi prezentate la ora 21:00.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×