Incendiu puternic în Polonia! Bilanțul este înfiorător: 4 morți și cel puțin 22 de răniți

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 13:05
Incendiu puternic în Polonia! Bilanțul este înfiorător: 4 morți și cel puțin 22 de răniți
Incendiu puternic la un centru de îngrijire paliativă din Polonia. Sursa foto: romaniatv.net

Patru persoane și-au pierdut viața într-un incendiu devastator produs în cursul zilei de luni, 6 ianuarie, la un centru de îngrijire paliativă din Polonia. De asemenea, alte 22 de victime s-au ales cu răni grave, iar autoritățile se așteaptă ca bilanțul să capete proporții îngrijorătoare.

Un centru de îngrijire paleativă a fost cuprins de flăcări.  Răniții, transportați de urgență la spital

Flăcările au cuprins cea mai mare parte a clădirii din Chojnice, Pomerania, în care funcționa centrul respectiv. Tragedia s- a produs în jurul orei locale 3:00 a dimineții, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor pentru agenția PAP.

În momentul de față, incendiul este stins. Printre cei 22 de răniţi transportați de urgență la spital se numără şi un poliţist care s-a intoxicat cu fum în timpul operaţiunilor de salvare, transmite presa poloneză, citată de Agerpres.

Din primele cercetări reiese faptul că focul ar fi izbucnit într-una dintre camerele centrului, după ce unul dintre pacienți și-ar fi aprins o țigară. Echipajele ajunse la fața locului nu exclud ca numărul victimelor să fie mai mare decât cel anunțat inițial.

Fete de 15 ani, carbonizate într-un escape room din Polonia

Nu este singura tragedie care a îndoliat Polonia în ultima vreme. O fată de 15 ani și prietenele sale și-au pierdut viața în urma unui incendiu produs la un escape room, spațiu special-amenajat unde oamenii sunt închiși și caută indicii care să-i ajute să găsească ieșirea.

Privită drept o provocare intelectuală, activitatea a devenit tot mai populară în rândul adolescenților polonezi în ultimii cinci ani. Autoritățile au verificat la cel puțin 178 de escape room-uri din întreaga țară în weekend și au descoperit că 129 dintre acestea nu îndeplineau standardele minime de sănătate sau de siguranță – transmite DW.

Potrivit șefului pompierilor din Polonia, imobilul în care au murit cele 5 adolescente nu era prevăzută cu un traseu de evacuare în caz de urgență. Procurorii care anchetează moartea tinerelor au ajuns la concluzia că o scurgere de gaze a cauzat incendiul.

Șeful Poliției Poloneze a declarat că înainte de această dramă, alte persoane s-au plâns pe internet de condițiile precare de siguranța ale acestei locații în care se juca jocul. Niciuna dintre aceste reclamații nu a ajuns, însă, la cei responsabili.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×