Incendiu de vegetație puternic! Forțele aeriene române intervin de urgență

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 19:08
Incendiu de vegetație puternic! Forțele aeriene române intervin de urgență
Incendiu de vegetație puternic în Hunedoara. Pompierii au solicitat intervenția forțelor aeriene. Sursa foto: adevarul.ro

Un nou incendiu de vegetație a izbucnit recent în zona Buceș, munții Vulcan, la limita dintre județele Alba și Hunedoara, în sprijinul echipajelor de pompieri aflate la fața locului fiind solicitată de urgență intervenția Forțelor Aeriene Române. În acest sens, o aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, a decolat în cursul zilei de miercuri, 23 octombrie, ca urmare a aprobării ministrului Apărării Naționale.

Raed Arafat a solicitat intervenția forțelor aeriene pentru a stinge flăcările

Misiunea se efectuează ca urmarea solicitării venite din partea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Aeronava este operată de către un echipaj format din căpitan-comandorul Florin Ianculescu, locotenent-comandorul Romeo Gîrz și maiștrii militari Maftei Țebrean și Gabriel Stancu. Flăcările izbucnite încă de la primele ore ale zilei au afectat până în momentul de față peste 15 hectare de vegetație și litieră. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, operațiunea de stingere a incendiului se află încă în desfășurare.

Pompierii şi pădurarii hunedoreni luptă cu două incendii la fond forestier izbucnite în nordul şi sudul judeţului. Pompierii Detaşamentului Petroşani, lucrători ai Ocolului Silvic Pui şi jandarmi hunedoreni acţionează în pădurea aflată pe teritoriul satului Petros, la graniţa Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina, pentru stingerea unui incendiu ce a afectat litiera şi vegetaţia de la baza pădurii. Organizarea intervenţiei a implicat survolarea zonei afectate de incendiu cu un avion al Aeroclubului Săuleşti, stabilindu-se că arderea se manifestă pe aproximativ 15 hectare de pădure de foioase şi răşinoase”, a declarat Anemona Doda.

Incendiile de vegetație, tot mai dese pe teritoriul țării noastre. Sursa foto: mediafax.ro
Incendiile de vegetație, tot mai dese pe teritoriul țării noastre. Sursa foto: mediafax.ro

O femeie de 80 de ani din Cluj a murit în urma unui incendiu de vegetații

Nu este singurul incident de acest petrecut recent în țara noastră. O femeie de 80 de ani din Cluj și-a pierdut viața într-un puternic incendiu de vegetație izbucnit după ce aceasta a aprins resturile de pe un teren, cu scopul de a-l curăța.

La fața locului au fost trimise o autospecială din Detașamentul Dej al ISU Cluj și un echipaj SAJ, forțele de intervenție fiind suplimentate cu încă un echipaj de pompieri și un echipaj al serviciului voluntar pentru situații de urgență din comună. „Se intervine pentru limitarea și stingerea focarelor ce au cuprins vegetația uscată”, au spus reprezentanții ISU Cluj.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×