27 de mii de oameni evacuaţi din calea unui incendiu de vegetaţie care a distrus deja 150 de case!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
06/12/2017, 12:20
27 de mii de oameni evacuaţi din calea unui incendiu de vegetaţie care a distrus deja 150 de case!

Peste 27 de mii de americani au fost evacuaţi din casele lor din cauza unui incendiu de vegetaţie de proporţii, care a distrus deja 150 de locuinţe din California de Sud! Peste 500 de pompieri se luptă cu flăcările dar situaţia este agravată de rafalele de vânt care alimentează incendiul, potrivit AFP.

Incendiul, izbucnit în comitatul Ventura, aflat la ocean, imediat la nord de Los Angeles, a afectat deja peste 12.500 de hectare de vegetaţie, potrivit pompierilor locali. „Perspectivele de a ţine sub control (focul) nu sunt bune”, a explicat Mark Lorenzen, şeful departamentului de pompieri din Ventura în timpul unei conferinţe de presă desfăşurată noaptea trecută. „Doar mama natură va decide când îl vom putea stinge”, a adăugat el.

Incendiu puternic în Statele Unite! 27 de mii de oameni evacuaţi

Potrivit serviciului meteo, incendiul este alimentat de rafale de vânt puternice, care au depăşit chiar şi 80 km/oră.„Incendiul se răspândeşte rapid spre oraşul Ventura, cu o populaţie de 100 000 de locuitori„, a explicat şeful pompierilor.

Incendiul a lăsat în beznă deja 260.000 de persoane, potrivit compania electrică regională, Southern California Edison. 2017 a fost anul în care s-au înregistrat cele mai multe decese în California din cauza incendiilor. Peste 40 de persoane au murit în luna octombrie în incendiile care au devastat o parte din nordul viticol al acestui stat american.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×