Încă un medic fals, descoperit în România! Anunțul de la Ministerul Sănătății

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
08/02/2019, 17:59
Încă un medic fals, descoperit în România! Anunțul de la Ministerul Sănătății
Noi medici falși, descoperiți în România. Ce spune Ministerul Sănătății

Încă un medic fals a fost descoperit în țara noastră. Din primele informații, persoana în cauză a fost depistată în urma anchetei efectuate de Colegiul Medicilor din București și Direcția de Sănătate Publică București.

 

În urma verificărilor demarate la DSPMB după ce s-a constatat că a fost eliberat un cod de parafa în mod ilegal, a fost indentificat un al doilea caz asemănător. Pentru că există  în desfăşurare o anchetă demarată de Poliţie şi Parchet, nu putem face publice alte date legate  de acest caz” , se arată în comunicatul transmis vineri de Ministerul Sănătății. Reprezentanții insitituției precizează că vor fi efectuate verificări la DSPMB și vor fi puse la dispoziția anchetatorilor toate informațiile ce urmează a fi obținute din respectivele verificări. „Facem precizarea că cele două persoane care au obţinut cod de parafa în mod ilegal  nu mai prestează servicii medicale. Ministerul Sănătăţii va întreprinde toate măsurile  necesare pentru a asigura pentru pacienţi servicii medicale în condiţii de maximă siguranţă, în concordanţă cu reglementările legale în vigoare”, au mai transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

 

Matteo Politi nu este singurul medic fals din România

Aceste verificări vin ca urmare a scandalului provocat de cazul falsului medic italian depistat recent. Matteo Politi a fost acuzat că profesa ca doctor, ba chiar efectua operații în mai multe clinici private, fără a avea studii de specialitate și drept de liberă practică în țara noastră. Falsul chirurg a obținut de la DSPMB un cod de parafă, în condiții neclare până în momentul de față. Acum, Politi se află în arest preventiv și este acuzat de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii.

Chirurgul italian nu este singurul medic fals din România
Chirurgul italian nu este singurul medic fals din România

Cazul falsului medic italian a  scos la iveală alte două nume de persoane care activau ca doctori, deși nu erau prevăzute în registrul medicilor români. Pe numele lor, Piero Fullone și Iris Muscovici apar pe pagina oficială a clinicii Euromedical, cu care a colaborat și Politi.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×