Încă o plecare din PSD, către PNL! Deputatul PSD Cristina Burciu se alătură grupului parlamentar liberal

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/12/2019, 14:05
Încă o plecare din PSD, către PNL! Deputatul PSD Cristina Burciu se alătură grupului parlamentar liberal
Deputatul PSD Cristina Burciu se alătură grupului parlamentar al PNL. Sursa foto: g4media.ro

Încă o plecare din PSD, către PNL! Deputatul PSD Cristina Burciu a anunțat că se afiliază grupului parlamentar al PNL, după ce la sfârșitul lunii octombrie a fost prima social-democrată care a declarat că va vota învestirea Guvernului Orban. Acum, Cristina Burciu a ales să voteze alături de PNL în Parlamentul României.

Deputatul PSD Cristina Burciu se alătură grupului parlamentar al PNL

”Subsemnata Burciu Cristina, prin prezenta că aduc la cunoștiință faptul că, începând cu data de 4 decembrie 2019, îmi încetez activitatea în calitate de deputat al Grupului parlamentar al PSD și voi activa în Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal”, se arată în informarea trimisă conducerii Camerei Deputaților de Cristina Burciu.

Cristina Burciu a anunțat la sfârșitul lunii octombrie că va vota Guvernul Orban, pe motiv că România trebuie să intre într-o zonă de stabilitate

Este a 3-a plecare din PSD, către PNL

„Dincolo de culoarea politică a unui parlamentar, obiectivul oricărui ales este acela de a se asigura că acțiunile sale politice generează efecte pozitive pentru cetățeni, și nu invers. Vreau ca România să intre într-o zonă de stabilitate, vreau să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară, vreau ca ratele bancare ale românilor să se mențină la un nivel rezonabil și cursul de schimb să rămână în echilibru, vreau ca România să aibă buget de stat pentru anul viitor. Toate aceste lucruri nu se pot petrece câtă vreme România nu are un Guvern în funcție”, a scris Burciu pe Facebook.

„Am decis să susțin învestirea în funcție a Guvernului propus de Ludovic Orban, pentru că România nu își poate permite să intre într-o criză guvernamentală. Un astfel de caz ar însemna ca situația fiecărui român să fie afectată de instabilitatea generată de neînvestirea unui nou Guvern”, a mai anunțat ea.

Cazul deputatei Cristina Burciu nu este primul și probabil nici ultimul. Elena Hărătău, alt deputat PSD care a votat învestirea Guvernului Orban, a anunțat, recent, conducerea Camerei Deputațillor, că a demisionat din grupul PSD și că va activa în grupul parlamentar al PNL.

De asemenea, fostul deputat PSD Mihaiță Găină, care a votat moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă, a trecut în grupul parlamentar PNL, după ce și-a dat demisia din Partidul Social Democrat.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan declara în urmă cu câteva luni că se va opune prin toate mijloacele „primirii vreunui lider, primar, deputat, senator PSD sau ALDE de către Partidul Național Liberal”, deoarece „traseismul este cea mai mare plagă a acestei țări! Mă voi opune total!”, spune liberalul.

Mai mult, Rare Bogdan amenința chiar cu demisia din rândurile liberalilor, dacă partidul va accepta traseiști politici de la PSD sau ALDE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×