Ludovic Orban, amenințări directe pentru primari! „Nu plătim nimic din ce nu corespunde realității! Nu mai merge ca în guvernul PSD”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
10/12/2019, 16:27
Ludovic Orban, amenințări directe pentru primari! „Nu plătim nimic din ce nu corespunde realității! Nu mai merge ca în guvernul PSD” GALERIE FOTO
Premierul Ludovic Orban reactioneaza zâmbind ironic după ce aude că trebuie să plătească lucrări neterminate. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Ludovic Orban nu a ezitat și a lansat mai multe amenințări directe pentru primari! Astfel, premierul i-a cerut ministrului Dezvoltării, Ștefan Ion, în ședința de Guvern, să nu mai plătească primăriilor banii pe lucrări neefectuate.

Ludovic Orban, amenințări directe pentru primari!

Șeful liberalilor susține că trebuie să înceteze practica din vremea guvernării social-democrate. Vă reamintim că ministrul Dezvoltării a spus în ședința de Guvern că în urma controalelor din teritoriu sunt multe „surprize neplăcute”.

Concret, acesta s-a referit la faptul că există primării care cer bani pentru lucrări neefectuate sau care au fost efectuate la alte standarde decât cele convenite. Când a auzit de așa ceva, Orban a solicitat într-o săptămână un raport complet, la nivel național, cu lucrările unde sunt nereguli.

„Nu plătim nimic din ce nu corespunde realității! Nu mai merge ca în guvernul PSD”

„Și evident, nu platim nimic din ce nu corespunde realitatii din teren”,  a spus Ludovic Orban, vizibil deranjat de cele auzite și de situația din teren, una pe care o consideră „moștenită” de la fosta guvernare.

„Am dat posibilitatea primarilor sa-si retraga de buna voie si nesiliti de nimeni aceste anexe inaintate ministerului si aici avem rezultate pozitive”, a spus

„Deci domnii primari sa inteleaga ca nu mai functioneaza lucrurile ca in guvernul PSD, sa dea la decontare lucrari neefectuate.

Aici va solicit exigenta maxima. Lucrarile se platesc doar daca au fost efectutate si la calitatea prevazuta in contract”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban anunţă și că indemnizaţiile demnitarilor vor fi îngheţate, fie prin legea bugetului, fie prin OUG, iar toate structurile cu scheme umflate vor fi ”remodelate”, el invocând inclusiv ”optimizarea” structurilor organizatorice ale ministerelor.

Orban a explicat la ceremonia de instalare a noului prefect de Ilfov, că indemnizaţiile celor care ocupă funcţii de demnitate publică sunt plătite raportat la salariul minim pe economie. ”Va fi majorat salariul minim pe economie, dar să nu crească indemnizaţiile celor care deţin funcţii de demnitate publică”, a afirmat şeful Guvernului.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×