Lia Olguța Vasilescu îi sperie pe români. Susține că PNL vrea să mărească vârsta de pensionare pentru toate categoriile profesionale

Dan Suta  
înStiri de ultima ora
10/12/2019, 21:09
Lia Olguța Vasilescu îi sperie pe români. Susține că PNL vrea să mărească vârsta de pensionare pentru toate categoriile profesionale
Lia Olguța Vasilescu susține că PNL vrea să mărească vârsta de pensionare. Sursa foto: hepta.ro

Lia Olguța Vasilescu îi sperie pe români. Fostul ministru al Muncii susține că guvernul condus de PNL are planuri ascunse și urmărește să crească vârsta de pensionare pentru toată lumea.

Lia Olguța Vasilescu devoalează planurile PNL

Pesedista spune că are sursele ei, ba chiar susține că i s-a cerut pe vremea când era ministru să crească vârsta de pensionare. Solicitarea ar fi fost făcută chiar de către mai marii Comisiei Europene, însă aceasta a spus că s-a opus.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Și mie mi s-a solicitat de la Comisia Europeană cresterea vârstei de pensionare la 68 de ani. Am spus că e imposibil, deoarece România are o speranță de viață cu 8 ani sub media Uniunii Europene. Noi suntem la 74, Franta la 82, de exemplu”, a scris Lia Olguța pe Facebook.

„Acum pricep de ce vor modificarea noii legi a pensiilor”

„Așa că am menținut vârsta de pensionare din vechea lege și în cea nouă, corectând și inechitățile care se vor rezolva doar DUPĂ RECALCULAREA tuturor pensiilor, recalculare pe care actuala guvernare nu se grăbește să o înceapă”, a continuat ex-ministrul Muncii și Protecției Sociale.

„Acum pricep și de ce vor modificarea noii legi a pensiilor, înainte să înceapă aplicarea ei. Au de gând să crească vârsta de pensionare. Și e doar una din relele care se pot întâmpla…”, a mai scris Vasilescu.

Astăzi, liberalii au declarat în mod public că se gândesc să crească vârsta de pensionare pentru profesori la 70 de ani, acesta fiind un prim pas spre a crește vârsta de pensionare la toți românii, indiferent de categoria socială/ profesie.

Guvernul condus de Ludovic Orban urmează să ia o serie de măsuri importante, după cum a promis încă din campania electorală a prezidențialelor: să stabilească bugetul pe anul 2020 și să regleze inechitățile din legea pensiilor.

Tot actualul cabinet urmează să stabilească dacă se va ține de promisiunile pe care PSD le-a făcut cu privire la majorările salariale și de pensii în anul 2020.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×