În plină epidemie de coronavirus, mai mulţi bolnavi de cancer, nevoiţi să stea la coadă pentru tratament. Deputat USR: „Se numeşte crimă colectivă”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 14:39
În plină epidemie de coronavirus, mai mulţi bolnavi de cancer, nevoiţi să stea la coadă pentru tratament. Deputat USR: „Se numeşte crimă colectivă”
Coadă la tratamentul bolnavilor de cancer, în plină epidemie de coronavirus. Sursa foto: Facebook

Zeci  de oameni ce suferă de cancer au fost filmaţi, luni, în timp ce stăteau la coadă pentru tratament. Imaginile au fost făcute publice de către Emanuel Ungureanu, deputat USR. Acesta s-a arătat revoltat de situaţie.

În plină epidemie de coronavirus, mai mulţi bolnavi de cancer, nevoiţi să stea la coadă pentru tratament

O coadă de cîteva zeci de persoane s-a format luni dimineaţă la Institutul Oncologic Ion Chiricuță din Cluj-Napoca. Bolnavii de cancer s-au adunat în număr mare pentru a beneficia de tratamentul fără de care nu pot supravieţui.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Pe lângă infectarea cu coronavirus la care aceştia s-au expus, au trebuit să înfrunte şi condiţiile nefavorabile ale vremii. Deputatul USR spune că aceste persoane sunt cele mai expuse infectării cu COVID-19 şi tocmai acestea sunt nevoite să stea la coadă.

ÎNGROZITOR!UMILIRE, SUFERINȚĂ, BATJOCURĂ!Cozi de zeci de metri, în frig și ninsoare, la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, azi dimineață, de la ora 7!Pacienții cu cancer stau cu orele de dimineață la cozi infernale, în frig, pentru a primi tratamentul de care depinde supraviețuirea lor.În plină criză Covid 19 acești bolnavi sunt cei mai expuși infectării.Nu poate fi vorba de distanțare socială aici, nu se respectă cei 1. 5 metri între bolnavi. Jandarmii sunt uluiți de suferința oamenilor și nu sunt capabili să ia măsuri.Ce face statul român acum cu acești bolnavi se numește, crimă colectivă.Am urlat zile în șir la Guvern să permită emiterea rețetelor on line pentru pacienții cu cancer, să desființeze temporar mizeria numită card de sănătate, să valideze consultații telefonice și servicii de telemedicină.Ori nu le pasă, ori sunt incompetenți sau mai degrabă ambele.Imaginile acestea mi-au sfâșiat inima.Soluții pentru evitarea acestor aglomerări și umilirea pacienților sunt, le-am propus Casei de Asigurări de Sănătate încă de acum 7 zile, le reiau:PROPUNERI pentru Casa de Asigurări pentru pacienții oncologici în contextul COVID 19:-eliberarea de către casele de Asigurari a documentelor pentru pacienții oncologici in format electronic ( Adeverințe, de asigurat, etc)-eliberarea online a concediilor medicale pentru pacienții cu cancer- eliberarea online a rețetelor pentru terapiile orale care nu necesita examinări ( imagistice, laborator, etc) de evaluarea a răspunsului la tratament, fără Cardul de sănătate ( prin verificarea calității de asigurat in PIAS) sau pe baza adeverinței de asigurat in situațiile când PIAS nu funcționează. Acest tip de serviciu trebuie însoțit de documentarea unei discuții cu pacientul, telefonic sau pe Skype, FaceTime, etc, din care sa reiasă ca pacientul poate continua tratamentul!SOLIDARITATE!

Posted by Emanuel Ungureanu – Deputat USR on Monday, March 23, 2020

Emanuel Ungureanu, deputat USR: Este o crimă colectivă

În plină criză Covid 19 acești bolnavi sunt cei mai expuși infectării. Ce face statul român acum cu acești bolnavi se numește crimă colectivă„, a spus deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

Emanuel Ungureanu a aruncat vina situaţiei cu care se confruntă pacienţii bolnavi de cancer pe Guvern. „Am urlat zile în șir la Guvern să permită emiterea rețetelor on line pentru pacienții cu cancer, să desființeze temporar mizeria numită card de sănătate, să valideze consultații telefonice și servicii de telemedicină.

Ori nu le pasă, ori sunt incompetenți sau mai degrabă ambele. Imaginile acestea mi-au sfâșiat inima„, a adăugat Emanuel Ungureanu.

Acesta a precizat că are soluţii pentru rezolvarea situaţiei şi că le-a propus încă de acum o săptămâmă. „Soluții pentru evitarea acestor aglomerări și umilirea pacienților sunt, le-am propus Casei de Asigurări de Sănătate încă de acum 7 zile, le reiau„, spune Emanuel Ungureanu.

De asemenea, deputatul USR a cerut autorităților să elibereze documente pentru pacienții oncologici în format electronic. Şi reţetele pentru terapiile orale care nu necesita examinări de evaluarea a răspunsului la tratament, ar putea fi eliberate online, fără Cardul de sănătate, doar prin verificarea calității de asigurat in PIAS,  sau pe baza adeverinței de asigurat pentru situațiile când PIAS nu funcționează.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×