Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar, a fost demisă. Cătălin Cârstoiu revine în funcție

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 10:55
Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar, a fost demisă. Cătălin Cârstoiu revine în funcție
Managerul Spitalului Universitar de Urgență din București, Adriana Nica, a fost demisă din funcție și înlocuită cu Cătălin Cârstoiu

Managerul Spitalului Universitar de Urgență din București, Adriana Nica, a fost demisă din funcție și înlocuită cu Cătălin Cârstoiu.

Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar, a fost demisă

”Conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății.

”Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al MS care arată într-o Notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus (COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical”, se motivează demiterea managerului Spitalului Universitar, Adriana Nica.

”De asemenea, în Nota întocmită de Corpul de Control se arătă că, în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus. Dr. Adriana Nica va fi înlocuită la conducerea spitalului de prof. dr. Cătălin Cârstoiu”, se încheie comunicatul.

Cârstoiu revine după 4 ani la conducerea Spitalului Universitar

Adrian Nica ocupa funcția de manager al Spitalului Universitar de Urgență din București din 2017, iar presa a scris în ultimii ani că ea este partenera de viață a fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a decis să trimită Corpul de Control la Spitalul Universitar pe data de 10 februarie. Și fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a trimis Corpul de Control la Spitalul Universitar în august 2018, însă rezultatele acelui control nu au fost făcute niciodată publice.
Prof. dr. Cătălin Cîrstoiu a fost managerul Spitalului Universitar de Urgenţă din București în perioada 2009-2016, dar a deciss să renunțe la funcție pentru a fi decan al Facultăţii de Medicină a UMF ”Carol Davila”.
Recent, deputatul Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook fotografii care ar fi arătat cadavre lăsate pe targă pe scările de serviciu ale spitalului, deși normele legale au prevederi speciale despre modul în care sunt tratate corpurile celor decedați în unitățile spitalicești.
Primul deces din România al un pacient infectat cu noul tip de coronavirus s-a înregistrat la Craiova. Este vorba de bărbatul în vârstă de 67 de ani depistat pozitiv pe 18 martie la spitalul Filiași. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×