Caz revoltător la Spitalul Universitar de Urgență București! Pacienții decedați zac în saci de plastic pe scările interioare ale unității medicale

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 14:47
Caz revoltător la Spitalul Universitar de Urgență București! Pacienții decedați zac în saci de plastic pe scările interioare ale unității medicale GALERIE FOTO
Pacienții decedați sunt abandonați pe scările interioare ale Spitalului Universitar de Urgență. Sursa foto: Facebook

Caz revoltător la Spitatul Universitar de Urgență București, unde pacienții decedați sunt ambalați în saci de plastic și abandonați, pur și simplu, pe scările interioare ale unității sanitare. Descoperirea șocantă a fost făcută de Emanuel Ungureanu, deputatul Uniunii Salvați România (USR), care a postat mai multe fotografii pe rețelele de socializare.

Pacienți decedați, „uitați” pe scările spitalului Universitar de Urgență, patronat de iubita lui Sorin Oprescu

În mesajul ce însoțește fotografiile care au stârnit furia internauților, oficialul amintește că Spitalul Universitar de Urgență este patronat de Adriana Nica, nimeni-alta decât iubita fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu. Dincolo de faptul că toate persoanele care circulă în interiorul unității medicale sunt nevoite să „vadă un mort înfășurat în cearceaf lângă scări”, avem de-a face cu o încălcare gravă a procedurii operaționale în astfel de cazuri.

Pe lângă această situație revoltătoare, câinii vagabonzi și sacii de gunoi „uitați” la intrare completează decorul dezolant  care ne întâmpină de îndată ce pășim în spital. Totodată, deputatul Emanuel Ungureanu solicită demisia președintelui Autorității Naționale  pentru Managementul calității în Sănătate(ANMCS), Vasile Cepoi, întrucât instituția nu a luat măsurile care se impuneau.

Mesajul deputatului USR, Emanuel Ungureanu

ORIBIL! La Spitalul Universitar de Urgență București patronat de iubita lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, morții sunt abandonați cu orele pe scările interioare în dispreț total față de cel decedat. Pe lângă aspectele de bun simț care țin de respectul pentru cel decedat și pentru cei vii care circulă pe scările interioare ale spitalului și sunt expuși la supliciul de a vedea un mort înfășurat în cearceaf lângă scări, conducerea spitalului a încălcat o procedură operațională instituită în mandatul vechiului manager al Spitalului Universitar de Urgență București, Cârstoiu.

Conform acestei proceduri, pe fiecare etaj din acest spital, trebuia amenajată o cameră specială unde după ce se constată decesul unei persoane, cadavrul este păstrat 2 ore pe secția unde a decedat bolnavul și apoi este dus la morgă. În mandatul doamnei Nica, această procedură nu se mai respectă și morții sunt expuși așa cum puteți vedea în foto 1.

Autoritatea Națională pentru Managementului calității în Sănătate(ANMCS) „căpușa” lui Vasile Cepoi ar fi trebuit să verifice în timpul procedurilor de acreditare dar și după dacă aceste proceduri de manipulare a pacienților decedați sunt respectate. După cum vedeți, nu se respectă. Trist este și faptul că pe secții pacienții morți nu sunt protejați de saci negri, așa cum este normal și se procedează la UPU, ci sunt înfășurați într-un simplu cearceaf ordinar.

Este inutil să vă spun că imaginea câinilor vagabonzi și sacii de gunoi de la intrarea în Spitalul Universitar de Urgență București sunt parte din peisajul cu care ne-am obișnuit în spitalele din București. Sunt convins că doamna Nica va spune că aceste imagini sunt trucate și domnul Cepoi ne va explica că așa sunt tratați morții și în Germania. Cepoi de la ANMCS și Nica ar trebui demiși, însă, din păcate, după ultimele decizii ale domnului Orban și ale domnului Costache, nu îmi dau seama dacă are cine…”, a scris Emanuel Ungureanu pe contul său de Facebook.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×