Heliport pentru Spitalul Universitar de Urgență București! Cât costă investiția și de când devine practicabilă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/07/2019, 11:47
Heliport pentru Spitalul Universitar de Urgență București! Cât costă investiția și de când devine practicabilă GALERIE FOTO
Spitalul Universitar de Urgențe, noi probleme organizatorice

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a anunțat că va avea din această toamnă un heliport de 800.000 de euro, fiind prima unitate medicală din Capitală cu propriul heliport la standarde internaţionale. Acesta va fi amplasat pe Blocul Operator Central. Deși suntem aproape trecuți de luna iulie, data de finalizare a proiectului este estimată pentru sfârşitul lui august. Cu toate acestea, punerea în funcţiune se va realiza în toamnă.

Heliport pentru Spitalul Universitar de Urgență București!

”Heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) reprezintă o premieră pentru unităţile medicale din Bucureşti. Construcţia este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. O altă premieră pentru unităţile medicale din Capitală este reprezentată de faptul că elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte”, se arată într-un comunicat.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Practic, indiferent de momentul zilei, elicopterele medicale de urgenţă vor putea ateriza, iar cazurile medicale vor fi preluate de specialiştii Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU). Odată cu noul heliport, pacienţii vor fi transportaţi direct în Unitatea de Primiri Urgenţe cu ajutorul unui lift şi al unui culoar suprateran. ”Investiţia de 800.000 de euro realizată de MaxBet va oferi o şansă în plus pacienţilor aflaţi în stare gravă şi foarte gravă, care au nevoie de îngrijire medicală înalt specializată în Centrul Universitar Bucureşti, prin scurtarea timpului în care ajung la camera de gardă”.

Heliport pentru Spitalul Universitar de Urgență București! Spitalul Universitar
Spitalul Universitar se va putea folosi de heliport din toamnă. Sursa foto – facebook

Cât costă investiția și de când devine practicabilă

Platforma heliportului va avea o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oţel şi stâlpi zăbreliţi, fiind dotată cu jgheaburi şi plase de siguranţă, cu instalaţie electrică de balizaj, marcaje luminoase, echipamente de salvare şi protecţie, de stingere a incendiilor şi altele necesare exploatării în condiţii de maximă siguranţă. „Finalizarea acestui heliport, unic în Bucureşti, este o dovadă că ne pasă de toţi cei aflaţi în nevoia de sănătate şi este o dovadă că se poate. Pentru noi, medicii, cei care am jurat să salvăm vieţi, acest proiect este un vis care devine realitate şi îi mulţumesc încă o dată sponsorului nostru.

În 2018, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar au fost transferaţi cu elicopterul peste 200 de pacienţi din toată ţara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni. Noul heliport ne va permite să preluăm şi mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar. Practic, avem un colectiv medical înalt specializat (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri etc), iar acum avem şi cel mai modern heliport din ţară. Este un proiect de succes care stabileşte un nou standard de performanţă în sistemul sanitar românesc”, a declarat doctor Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×