În ce stare se află Rona Hartner după intervenţia de extirpare a tumorii! Prima declaraţie a medicului care a operat-o

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
25/02/2019, 18:31
În ce stare se află Rona Hartner după intervenţia de extirpare a tumorii! Prima declaraţie a medicului care a operat-o GALERIE FOTO
Rona Hartner a iesit din operatie

Rona Hartner a ieșit din operație! Actrița a suferit luni o operație chirurgicală destul de complicată, după ce medicii au fost nevoiți să-i înșăture o tumoră apărută pe colon. Intervenția chirurgicală a durat câteva ore, iar actrița se pare că este, momentan, în afara oricărui pericol.

Rona Hartner se află acum la terapie internsivă, urmând ca, cel mai probabil marți să fie trimisă la salon, dacă totul decurge bine, după intervenția chirurgicală la care a fost supusă. Medicul care a supravegheat-o pe Rona Hartner a făcut primele declarații despre problemele de sănătate ale artistei.

Rona Hartner s-a operat de tumoră la colon

„Din păcate vorbim despre o afecțiune insidioasă, o afecțiune care nu vorbește, nu se aude, dar atunci când se manifestă poate fi letală. Vreau să insist pe rolul esențial al evaluărilor periodice. (…) Poate că vorbim despre o jenă abdominală, tulburări de tranzit, diaree, sunt semnele precoce ale acestei afecțiuni. Este o operație complicată, colegii mei încearcă să evalueze această patologie tumorală, se pot face teste chiar în timpul operației. În funcție de acest lucru se poate lua o decizie”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, la Star Magazine.

Rona Hartner operatie
Rona Hartner a fost supusa unei operatii de extirpare a unei tumori

Cancerul de colon face ravagii în România! În ultimii ani, incidența bolii a avut o creștere alarmantă, regăsindu-se, din ce în ce mai des, în rândul tinerilor. Cancerul colorectal se instalează pe fondul stresului, al unui stil de viață dezordonat și al unui regim de alimentație defectuos. Cel mai frecvent se întâlnește la persoanele în vârstă de peste 50 de ani.

Factorii care determină un risc crescut de a face cancer colorectal sunt:

– vârsta peste 50 de ani – 90% din cazurile de cancer colorectal apar la persoane în vârstă de peste 50 de ani;
– cazurile de cancer colorectal apărute la alți membri ai familiei (părinți, bunici, străbunici, frați, surori);
– boala inflamatorie intestinală (boala Crohn, recto-colită ulcero-hemoragică);
– sindroame genetice înnăscute – polipoza adenomatoasă familială, cancerul colorectal ereditar non-polipozic, sindromul Oldfield, Peutz-Jeghers, Turcot;
– alimentația bogată în grăsimi, săracă în fibre alimentare, bogată în calorii, bogată în carne și derivate din carne;
– viața sedentară – activitate fizică redusă;
– obezitatea;
– fumatul;
– consumul de alcool.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×