Imagini cu puternic impact emoțional! Cum pot fi atacați plămânii de noul coronavirus VIDEO

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 08:13
Imagini cu puternic impact emoțional! Cum pot fi atacați plămânii de noul coronavirus VIDEO
Așa arată plămânii unui pacient infectat cu coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

Pentru a înțelege mai bine cât de grave sunt efectele noului coronavirus pentru organismul uman, pe rețelele de socializare a fost publicat un videoclip care prezintă plămânii unui bărbat diagnosticat cu agentul patogen. Trebuie spus că în cazul de față vorbim despre o formă ușoară a bolii, pacientul fiind asimptomatic.

Cum poate ataca noul coronavirus plămânii unui pacient asimptomatic

În imagini putem observa cum plămânii unei persoane în vârstă de 59 de ani, testată pozitiv cu COVID-19, au ajuns în situația în care nu mai pot funcționa corect. Potrivit medicului Keith Mortman, şeful secţiei de chirurgie toracică de la George Washington University Hospital, cazul este cu atât mai surprinzător cu cât pacientul avea o stare de sănătate bună, singura afecțiune de care suferea fiind hipertensiunea arterială.

La scurt timp după infectarea cu noul coronavirus, leziunile s-au extins rapid la nivelul plămânilor, astfel încât bărbatul a avut nevoie atât de un ventilator pentru a putea respira, cât și de un aparat care să-i oxigeneze sângele. „Pentru aceşti pacienţi care prezintă în esenţă insuficienţă respiratorie progresivă, afectarea plămânilor este rapidă şi răspândită, după cum se vede în acest clip.

Din păcate, odată deterioraţi la acest nivel, plămânii au nevoie de mult timp pentru a se vindeca. Iar pentru 2-4% dintre pacienţii cu COVID-19, leziunile sunt ireversibile. Acest virus este în primul rând de natură respiratorie, pentru că intră în membranele mucusului şi apoi în plămân. Urmează apoi încercarea organismului de a lupta şi aici apare inflamaţia„, a explicat dr. Mortman.

Medicul avertizează că daunele pot fi ireversibile în cazul multora dintre persoanele infectate

Cât despre petele galbene din videoclip, potrivit specialistului, acestea reprezintă atât infecţia, cât şi inflamaţia. „De aceea apare acest proces inflamator destul de puternic în plămâni ca o încercare a organismului de a controla infecţia.

Dar această inflamaţie împiedică plămânii să mai oxigeneze sângele şi să prelucreze dioxidul de carbon. La unele persoane, daunele vor fi ireversibile. Vreau ca oamenii să vadă imaginile astea şi să înţeleagă ce poate face o astfel de boală. Oamenii trebuie să ia asta în serios”, a subliniat medicul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×