Imaginea care a uimit medicii psihologi și neurologi! Ai un IQ de geniu dacă vezi asta în fotografie

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
18/06/2019, 11:43
Imaginea care a uimit medicii psihologi și neurologi! Ai un IQ de geniu dacă vezi asta în fotografie GALERIE FOTO
Această imagine i-a lăsat muți de uimire chiar și pe psihologi. Sursa foto:realitatea.net

Chiar dacă se numără printre oamenii cu cel mai mare IQ din întreaga lume, medicii psihologi și neurologi pot fi la rândul lor luați prin surprindere. O demonstrează doi profesori de la Universitatea Flinders din Australia, al căror studiu i-a lăsat muți de uimire pe unii dintre cei mai mari specialiști.

Imaginea buclucașă publicată de cercetători

Mai precis, cei doi cercetători de origine asutraliană au dat publicității o schiță în care, la prima vedere, este înfățișată o femeie în vârstă. În realitate însă, desenul respectiv ascunde și imaginea unei domnișoare, însă aceasta nu este deloc ușor de descoperit.

Pe lângă faptul că vorbim despre o modalitate extrem de eficientă prin care poate fi testat coeficientul de inteligență al fiecăruia dintre noi, „această poză trădează şi vârsta celor care o analizează” , consideră specialiștii.

Cum poate fi descoperită femeia tânără

Această imagine i-a lăsat muți de uimire chiar și pe psihologi. Sursa foto:realitatea.net
Această imagine i-a lăsat muți de uimire chiar și pe psihologi. Sursa foto:realitatea.net

Dacă încă nu ați reușit să rezolvați acest test ingenios, vă oferim un mic indiciu, pentru a putea privi dincolo de aparențe și a descoperi imaginea femeii mai tinere. Mai exact, obrazul stâng al domnișoarei este surprins din profil, iar ceea ce la prima vedere pare nasul bătrânei, este, de fapt, bărbia tinerei.

Studiile au relevat că persoanele cu vârsta de peste 32 de ani au tendința de a oserva  mai întâi femeia în vârstă şi abia apoi pe cea tânără. Pe de altă parte însă, oamenii sub 32 de ani descoperă, la prima vedere, domnișoara.

Cert este că această imagine nu i-a pus pe jar doar pe experții în psihologie și neurologie, ci și pe internauții din întreaga lume, care au primit provocarea cu brațele deschise și s-au întrecut în comentarii amuzante, în încercarea de a elucida enigma. De altfel, testele de acest s-au bucurat întotdeauna de un real succes în rândul utilizatorilor celor mai cunoscute rețele de socializare, care adoră să-și pună în valoare inteligența.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×