Gemenele din Marea Britanie care au un IQ mai mare decât al lui Einstein

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
03/08/2018, 21:10
Gemenele din Marea Britanie care au un IQ mai mare decât al lui Einstein GALERIE FOTO
Două fetițe, surori gemene, din Marea Britanie au un IQ mai mare decât al lui Einstein. Nishka și Nysa Upadhya, care au împlinit 11 ani în iulie, spun că sunt diferite de colegii lor de clasă, care și-ar dori să fie oriunde în altă parte dar numai nu la școală. Cert este că cele două au fost testate de Mensa în această săptămână, dovedindu-se că au un IQ impresionant.
Scorul IQ de 162, mai mare decât al lui Enstein și Stephen Hawking, care aveau 160, ambii, le plasează pe cele două în fruntea unui clasament care arată că fac parte din procentul de 1% cei mai deștepți oameni din lume, cărora li s-a măsurat IQ-ul până astăzi.

În consecință, cele două fetițe de 11 ani au devenit cele mai tinere membre Mensa. Daily Mail le-a făcut deja un portret celor două adolescente, iar una dintre întrebări a fost dacă își doresc să intre în politică. ”Politică? Ăăăă… Nu, mulțumim… chiar nu!”, au răspuns  cele două la unison, râzând.

Gemenele din Marea Britanie care au un IQ mai mare decât al lui Einstein

În aceeași publicație care le-a făcut portretul, a mai apărut și descrierea camerei lor. Pe masa din dormitorul surorilor se găsesc o tablă de șah, un joc lego și foarte multe cărți. Surorile nu au jocuri video, iPAD sau televizor, în încăperea în care își petrec cel mai mult timp. Chiar dacă au telefoane mobile, fetele nu par a fi pasionate de selfie și spun că le folosesc mai mult pentru școală. ”Le folosim mai mult pentru școală, nu ne place să ne pierdem timpul cu ele. Nu avem Instagram, Snapchat, Facebook. Nu ne plac, par cumva nepotrivite pentru vârsta noastră.”, spun cele două fetițe.

Cu toate acestea, fetele adoră să ia lecții de pian și fac  taekwondo (ambele au centura albastră).

Tatăl gemenelor este de origine indiană

Atât tatăl lor, Verun, de origine indiană, cât și mama fetițelor, Keerti, provin din mediul academic. În prezent, cei doi lucrează în finanțe și au încercat să le insufle micuțelor anumite reguli care să le ajute în viață. ”În India, trebuie să muncești pe brânci ca să reușești să intri la universitate pentru că sunt sute de candidați pe loc.”, a spus Verun.

Verun și Keerti locuiesc în Marea Britanie din 2006 și spun că au simțita că fetițele lor sunt speciale. ”Au început să meargă când aveau 8 luni și au spus primele cuvinte înainte să împlinească un an. Știam că e ceva cu ele.”, a explicat Verun.

Ce își doresc să devină cele două fete

Cele două fete s-au gândit și la viitorul lor. Nishka vrea să devină avocat, iar Nysa spune că vrea să facă medic. Aceasta din urmă a explicat că o îngrijorează faptul că e nevoie de mulți ani până să devii medic, după care salariul de început e foarte mic. ”Credeți că sunteți mai inteligente decât colegii voștri de școală?”, le-a întreabat reporterul Daily Mail la finalul interviului.  ”Nu cred că ar trebui să am un răspuns la această întrebare. E un răspuns diplomat, nu? Merit o prăjitură!”, a fost răspunsul pe care l-a dat imediat Nysa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×