Un nou caz de otrăvire în marea Britanie! Substanța, aceeași folosită asupra spionului rus Serghei Skripal

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
05/07/2018, 12:40
Un nou caz de otrăvire în marea Britanie! Substanța, aceeași folosită asupra spionului rus Serghei Skripal
Un nou caz de otravire in Marea Britanie, identic cu cel al spionului rus Serghei Skripal.

Un nou atac chimic lângă localitate din Marea Britanie unde a fost otrăvit spionul rus Serghei Skripal și fiica sa. Alte două persoane au fost otrăvite în localitatea Amesbury, iar substanța folosită este aceeași din cazul spionului, respectiv Novichok.

Cele două persoane au fost descoperite miercuri în stare de inconştienţă, iar autorităţile au confirmat faptul că starea victimelor este critică şi că au fost expuse la substanţa Novichok, agent neurotoxic dezvoltat în secret de Uniunea Sovietică.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Citește și Spion rus prins de SRI în România! Se interesa de baza NATO de la Kogălniceanu

Citește și

Cazul de otrăvire este parcă tras la indigo cu cel al spionului rus Serghei Skripal

În prezent, nu au mai fost descoperite alte persoane care să prezinte simptome ale expunerii la acest agent neurotoxic, anunţă autorităţile, potrivit Mediafax. Mai multe locuri din zona Salisbury şi Amesbury au fost închise publicului ca măsură de precauţie, autorităţile comunicând că nu este încă clar dacă cele două persoane au fost victimele unei infracţiuni.

Închide ×