Ultima oră! Rusia expulzează un diplomat român!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
30/03/2018, 17:43
Ultima oră! Rusia expulzează un diplomat român!

Rusia răspunde cu aceeaşi monedă! Un diplomat român va fi expulzat de Rusia, relatează Ria Novosti. Informaţia a fost confirmată şi de MAE din România. Potrivit sursei citate, Rusia va expulza 13 diplomaţi din Ucraina, 4 diplomaţi din Germania, unul din Polonia, 3 din Lituania, Cehia şi R. Moldova, doi italieni şi un român. De asemenea Moscova expulzează doi diplomaţi olandezi, unul suedez, unul estonian. Toţi trebuie să părăsească Rusia până pe 5-7 aprilie.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că un diplomat român acreditat în Rusia a fost declarat “persona non grata”, aceasta după o măsură similară adoptată de ţara noastră în spirit de solidaritate cu Marea Britanie în cazul atacului de la Salisbury. 

„Dinte pentru dinte”. Mai mulţi diplomaţi ruşi au fost expulzaţi

Marea Britanie trebuie să reducă într-un termen de 30 de zile numărul de reprezentanţi ai Ambasadei şi consulatelor sale în Rusia până la nivelul la care se ridică numărul de membri ai personalului diplomatic rus expulzat din Marea Britanie, a precizat Ministerul de Externe al Rusiei. Mai multe ţări au expulzat diplomaţi ruşi, după ce Kremlinul a refuzat să ofere vreo poziţie publică în cazul otrăvirii spionului rus Serghei Skripal şi al fiicei sale, pe teritoriul Marii Britanii. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×