Ileana Ciuculete face bani și după moarte! Cine încasează drepturile de autor

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
28/01/2019, 16:27
Ileana Ciuculete face bani și după moarte! Cine încasează drepturile de autor
Ileana Ciuculete a câștigat ,după moartea sa, aproape 2.000 de lei din drepturile de autor

În ultimii 3 ani din viață, Ileana Ciuculete a câștigat 14.000 de lei din drepturile de autor, iar, după moarte, aproximativ 2.000 de lei. CREDIDAM și UCMR-ADA au virat aproape 16.000 de lei în contul îndrăgitei artiste de muzică populară din iunie 2013 până în aprilie 2018, suma reprezentând drepturi de autor pentru operele sale.

De menționat este că informația apare în dosarul averii interpretei. Acesta a fost deschis de copiii ei și a fost judecat de magistrații de la sectorul 1. Cei doi au decis ca cele două sume, respectiv: 14.004 lei, din iunie 2013 până în decembrie 2016, și 1.976,64 lei, din aprilie 2017 până în aprilie 2018, să intre în masa succesorială și să fie împărțită doar de moștenitori.

Ileana Ciuculete face bani și după moarte. Moștenitorii încasează drepturile de autor

Astfel, fiecare dintre fii au încasat căte 6.000 de lei, iar fostul soț, Cornel Galeș, aproximativ 4.000 de lei. De asemenea, banii ce vor fi vizați în contul Ilenei Ciuculete pe viitor din partea organismelor de gestiune colective vor fi divizați de aceștia după procedura: Mugurel și Cristi Seftcu vor avea căte 3/8, iar fostul șoț al interpretei 1/4 din sumă. Totodată, lăsând deoparte drepturile de autor și proprietățile, copiii Ilenei au cerut ca în succesiune să intre și alte bunuri ale mamei lor.

Ileana Ciucule face bani și după moarte! Cine încasează drepturile de autor
În ultimii 3 ani din viață, Ileana Ciuculete a câștigat 14.000 de lei din drepturile de autor

Ce doi au declarat că artista avea 50 de costume populare în valoare de 50.000 de euro și obiecte de mobilier de 59.000 de euro. Drept urmare, Cornel Galeș a replicat faptul că mobila a rămas în vila în care au stat, localizată în 1 Mai, și care a fost vândută.

Ileana Ciucule face bani și după moarte! Cine încasează drepturile de autor
Informația apare în dosarul averii interpretei

Cât despre comoara interpretei, care a constat în porturile populare, acestea au fost date de pomană la înmormântare și parastas. În dosar se arată că: ”Situația este confirmată și de martorul G.E.M, care a precizat că au fost împărțite bunuri ale defunctei pentru pomană și că a primit o haină de blană, o geacă de piele și o ie. În aceeași ordine de idei, martorul N.F. a arătat că au fost împărțite pentru pomană obiecte de îmbrăcăminte, îmcălțăminte, icoane, vase și lenjerii.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×