Potrivit experţilor în meteorologie, iarna care tocmai a trecut, a fost cea mai caldă iarnă, până în prezent, din Europa. Între decembrie 2019 şi februarie 2020, temperaturile au avut o medie cu 3,4 Celsius mai mari decât cele înregistrate între 1981 şi 2010.
Iarna 2019-2020 a fost cea mai caldă iarnă din Europa
Servicul European Copernicus privind schimbările climatice a informat că iarna 2019-2020 a fost cea mai caldă înregistrată până acum în Europa, relatează DPA.
Astfel, între lunile decembrie 2019 şi februarie 2020 temperaturile înregistrate au avut o medie cu 3,4 grade Celsius mai mare, comparat cu temperaturile din aceiaşi perioadă ale anilor 1981-2010, a anunţat serviciuul Copernicus, miercuri, la Londra.
Iarna 2015-2016 a fost depăşită de iarna aceasta în privinţa temperaturilor ridicate
În plus, temperaturile au crescut cu 1,4 grade Celsius decât cele consemnate în iarna 2015-2016, considerată de specialişti cea mai caldă iarnă din Europa până în prezent.
În principal, cele mai afectate regiuni au fost Nordul şi Estul Europei. Creşterile de temperatură s-au înregistrat şi în Siberia şi Asia Centrală. De vină pentru creşterea temperaturilor nu este doar încălzirea globală, potrivit experţilor în meteorologie.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
„Temperaturile sezoniere, mai ales cele din afara tropicelor, variază semnificativ de la an la an„, a afirmat Carlo Buentempo, directorul Copernicus într-un comunicat.
„Deşi acesta a fost cu adevărat un eveniment extrem în sine, este probabil ca acest gen de evenimente să fi fost amplificate de tendinţa încălzirii globale„, a mai spus Carlo Buentempo.
În meteorologie, precum şi în astronomie anotimpurile sun definite diferit. Iarna, din timp de vedere meteorologic, s-a încheiat la sfârşitul lunii februarie. Iarna calandaristică se termină pe 20 martie, odată cu echinocţiul de primăvară. Atunci, ziua va fi egală cu noaptea.