Accident aviatic în Florida. Același tip de avion în care a murit Emiliano Sala s-a prăbușit într-un lac din SUA

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
09/03/2019, 17:38
Accident aviatic în Florida. Același tip de avion în care a murit Emiliano Sala s-a prăbușit într-un lac din SUA GALERIE FOTO
Cinci persoane si-au pierdut viata intr-un accident aviatic care a avut loc in SUA

Un accident aviatic a avut loc în urmă cu scurt timp în Statele Unite ale Americii, acolo unde un avion de mici dimensiuni, asemănător cu cel în care și-a pierdut viața fotbalistul Emiliano Sala, s-a prăbușit într-un lac. Cinci persoane și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic, potrivit primelor informații.

Avionul de mici dimensiuni Piper s-a prăbușit la scurt timp după decolare

Avionul decolase de pe aeroportul Tampa International Airport, dar nu se cunosc motivele care au dus la prăbușirea aparatului cu două motoare în Florida, relatează presa americană. Potrivit primelor informații cinci persoane și-au pierdut viața în tragedie, dar ar fi vorba și de supraviețuitori.

Aeronava de tip Piper a căzut în lacul Okeechobee, iar conform şerifului din Palm Beach County, cinci persoane au murit în urma impactului deosebit de violent.

accident aviatic
Se pare ca un barbat a supravietuit accidentului aviatic

Fotbalistul Emiliano Sala și-a pierdut viața tot într-un avion Piper

Martorii aflați la fața locului au povestit autorităților că imediat după impact au văzut o persoană care a ieșit din epava avionului. Aceasta a ieșit din avion, apoi a înotat pentru a ieși din apele reci ale lacului Okeechobee. Potrivit Express.co.uk, echipele de salvare din Palm Beach County au recuperat cele cinci cadavre din avion.

Un alt accident aviatic în care a fost implicat tot un avion de mici dimensiuni Piper a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, când forbalistul Emiliano Sala, în vârstă de 28 de ani, și-a pierdut viața, împreună cu pilotul aeronavei.

Epava avionului Piper Malibu care îl transporta pe Emiliano Sala, fostul atacant al lui FC Nantes, care tocmai se transferase la Cardiff City, şi pe pilotul David Ibbotson (59 ani), a fost localizată duminică, 3 februarie, în Canalul Mânecii, la o adâncime de 67,7 metri.

Avionul lui Emiliano Sala, găsit la 67 de metri adâncime în Canalul Mânecii

David Learmount, fost instructor de zbor și actual specialist la Flight Global, a declarat că prăbușirea avionului lui Emiliano Sala a fost cauzată de gheața depusă pe aripi.

„Pilotul nu a pierdut total controlul aeronavei. Nimeni nu prăbușește un avion în mare cu bună știință. Încearcă să ridice partea frontală. Avionul n-a intrat cu nasul în jos în apă. El s-a prăbușit din cauza gheții de pe aripi. Greutatea gheții a dus la pierderea altitudinii”, a declarat David Learmount, pentru Daily Star.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×