Au apărut primele ipoteze cu privire la cauzele care au dus la producerea accidentului aviatic din apropiere de aerodromul Tuzla. Pilotul care se afla în aeronava de mici dimensiuni a scăpat cu viață și a fost supus unei intervenții chirurgicale, însă copilotul, care era elevul său, nu a supraviețuit. Până acum au apărut două teorii despre prăbușirea avionului.
Primul care a fost scos dintre fiarele contorsionate în urma accidentului aviatic de la Tuzla a fost pilotul Gheorghe Dumitru, care a fost supus unor investigații medicale amănunțite după ce a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Judeţean Constanţa. Medicii au descoperit că suferise o ruptură de aortă, astfel că l-au băgat imediat în operație pentru a-i salva viața. Din păcate, elevul său nu a supraviețuit. Salvatorii au încercat minute bune să îl scoată din avionul prăbușit și după ce au reușit au pornit manevrele de resuscitare, însă nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.
Primele ipoteze în cazul accidentului aviatic de la Tuzla
Anchetatorii încearcă acum să afle care au fost cauzele care au dus la prăbușirea avionului de mici dimensiuni în apropiere de aerodromul Tulza. Sunt două ipoteze în acest caz: fie a fost vorba despre o manevră executată greșit, fie o pală de vânt a făcut ca aeronava să atingă solul cu una dintre aripi și să se prăbușească. Pilotul și elevul său executaseră în ziua respectivă mai multe decolări și aterizări.
„A patra oară, când au încercat să facă această manevră, când s-a ridicat avionul la circa 5 metri de la sol, în jurul orei 16.00, nu cunoaştem motivul pentru care, avionul s-a rotit către stânga, s-a lovit de aripa stângă, s-a lovit cu botul de sol, s-au rupt, practic, ambele aripi, cu alte cuvinte, s-a prăbuşit”, a declarat procurorul Marin Alexandru.