Horia Moculescu, de urgență la spital cu simptome COVID-19. Ce alte probleme de sănătate mai are muzicianul

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
01/05/2020, 10:22
Horia Moculescu, de urgență la spital cu simptome COVID-19. Ce alte probleme de sănătate mai are muzicianul
Horia Moculescu, de urgență la spital cu simptome COVID-19. Ce alte probleme de sănătate mai are muzicianul. Sursa foto: Facebook.com

Renumitul compozitor Horia Moculescu (83 de ani) a ajuns de urgență pe mâna medicilor după ce a început să se simtă rău având și febră. Muzicianul a rămas internat la spital peste noapte pentru mai multe investigații medicale, doctorii luându-i inclusiv testul pentru noul tip de coronavirus.

Horia Moculescu s-a internat după ce a început să se simtă rău

Pianistul și compozitorul Horia Moculescu se află în categoria de risc pentru coronavirus, motiv pentru care s-a alarmat când a început să prezinte simptome specifice acestui virus. Cunoscutul muzician s-a prezentat joi, 30 aprilie, la Spitalul Floreasca după ce a acuzat stări de rău și febră.

Cadrele medicale l-au internat peste noapte pentru mai multe analize având în vedere starea sa. Totodată, doctorii îl suspectă pe Horia Moculescu de coronavirus fiind și testat pentru această boală. Rezultatul urmează să vină în cursul zilei de vineri, 1 mai.

Ce alte probleme medicale mai are compozitorul Horia Moculescu

Vestitul compozitor a stat în ultima vreme numai în casă pentru a se proteja de virusul din China care a pus stăpânire în întreaga lume. În urmă cu aproximativ două luni artistul mărturisea că a luat această decizie având în vedere vârsta pe care o are, dar și faptul că are și alte probleme medicale.

Horia Moculescu suferă de o boală de plămâni pe care a dobândit-o datorită faptului că a fumat aproape jumătate din viață. Muzicianul a mărturisit că timp de 40 de ani a avut acest viciu care acum îi cauzează numai probleme.

„Sunt o ţintă, am peste 80 de ani, deci 83 de ani, am un BPOC (n.r. Boală Obstructiv Pulmonară Cronică) o boală de plămâni dobândită cu încredere şi entuaziasm după 40 de ani de fumat.

Asta scrie în prospectul bolii. Atacă oamenii în vârstă”, a spus Horia Moculescu în emisiunea „Răi da’ buni” difuzată pe Antena Stars în urmă cu ceva vreme, relatează spynews.ro.

Maestrul este de părere că persoanele de vârsta a treia care nu respectă regimul de izolare la domiciliu sunt inconștiente și se teme că unii dintre ei au luat această decizie ca o dorință de a nu mai trăi.

„Este obligatorie. (…) Să nu fie cumva o abdicare de la dorința de a trăi mai mult, cine știe? Pentru că nu cred că toți sunt inconștienți. (…)

Important este să ai o activitate care nu te lasă să te plictisești”, a mai spus compozitorul, potrivit sursei menționate mai sus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×