Helmuth Duckadam e în doliu! Tatăl său a murit: “Va rămâne în sufletul meu”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
04/11/2019, 08:27
Helmuth Duckadam e în doliu! Tatăl său a murit: “Va rămâne în sufletul meu”
Helmuth Duckadam, în lacrimi după decesul tatălui său. Sursa foto: prosport.ro

Unul dintre cei mai apreciați sportivi români ai tuturor timpurilor trece prin momente dificile. Tatăl fostului mare fotbalist și câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București, Helmuth Duckadam, a încetat din viață duminică, tristul anunț fiind făcut chiar de legendarul portar care în 1986 a reușit să apere toate cele 4 lovituri de la 11 metri, aducând echipei sale marele trofeu.

Helmuth Duckadam, anunț trist. Tatăl fostului mare portar a murit

Am așteptat-o… dar nu am vrut să vină. A venit acum vestea că s-a stins VASILE PETRE, TATA, care m-a crescut și bărbatul care a făcut-o fericită pe mama. De fiecare dată când plecăm de acasă, din Semlac, ne îmbrățișam și-L rugam pe Dumnezeu să-l țină până la următoarea mea vizită.

Din păcate, de azi nu am să-l mai pot ține în brațe, dar va rămâne in mintea și sufletul meu. Te-am iubit și îți mulțumesc pentru tot ce mi-ai dăruit! Dumnezeu să îți dea odihnă veșnică!”, a scris Helmuth Duckadam pe contul personal de Facebook, primind numeroase mesaje cu condoleanțe din partea celor care îi urmăresc activitatea în mediul online.

„Fără 7 1986 mai eram un simplu portar”

La cei 60 de ani ai săi, fostul mare portar își amintește de fiecare dată cu emoție de 7 mai 1986, ziua care avea să-i asigure un loc de cinste în topul sportivilor români legendari, alături de Nadia Comăneci sau Gica Hagi. De altfel, într-un interviu acordat recent, Duckadam mărturisea că acel moment i-a schimbat viața în mod radical.

Atunci mi s-a schimbat radical viața! E clar că Dumnezeu a fost darnic cu mine și mi-a scris undeva, acolo, că trebuie să fie momentul meu. Fără 7 mai 1986 probabil eram un simplu portar care a trecut și el prin Divizia A. Unul oarecare… Nu mai eram atât de cunoscut, nu mai mă oprea lumea pe stradă și nu mai dădeam autografe.

A fost un moment magic, cel mai important din viața mea. Sunt sigur că fără el eram un simplu om. Destinul meu s-a schimbat radical din acel moment! Devenisem vedetă, ca să zic așa! Nu eram obișnuit cu asta. Dar cum Dumnezeu îți dă momente fericite și unice, îți mai și ia. Te trezești cu tot felul de probleme. Mergem înainte, nu?!”, a declarat Helmuth Duckadam.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×