Soția lui Mircea Dinescu a încetat din viață! Aceasta suferea de o boală gravă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/10/2019, 15:05
Soția lui Mircea Dinescu a încetat din viață! Aceasta suferea de o boală gravă GALERIE FOTO
Mașa Dinescu alături de Mircea Dinescu. Sursa foto - facebook

Soția lui Mircea Dinescu a încetat din viață! După o îndelungă suferință, Mașa Dinescu a murit în noaptea de luni spre marți, la 58 de ani. Aceasta suferea de o afecțiune gravă de mai multă vreme și era retrasă din viața publică. Mașa Dinescu nu a stat în umbra soțului și a fost o celebră traducătoare de literatură și dramaturgie rusă. De altfel, aceasta se trăgea dintr-o familie de intelectuali – tatăl ei era profesor de literatură rusă, și el a fost cel care a făcut-o să îndrăgească această limbă, în timp ce mama ei a fost o autoare de cărți despre Eminescu, Pușkin, Lermontov.

Cine a fost Mașa Dinescu, soția lui Mircea Dinescu

Puțină lume a avut ocazia sa o cunoasca pe sotia poetului, femeia care i-a stat alături mai bine de 35 de ani poetului. Apropiați ai familiei au spus că între cei doi a fost o iubire puternică. Din rodul dragostei lor au rezultat doi copii, Irina și Andrei. Odraslele au ales tot o carieră artistică – fata este o cunoscută și apreciată actriță, în timp ce Andrei cântă într-o formație. Mai trebuie specificat că Mașa Dinescu a fost gazda Divan Film Festival din 2010 încoace, festival care a a avut loc la Cetate, acolo unde familia scriitorului are un conac, pe malul Dunării.

Cariera acesteia nu s-a oprit aici și Mașa Dinescu a fost mai mulți ani șefa Secretariatului Literar la Teatrul Național din București. Trupul neînsuflețit al soției lui Mircea Dinescu va fi incinerat miercuri, 30 octombrie, la Crematoriul Vitan Bârzești. De altfel, Mircea Dinescu povestea cu drag felul în care și-a cunoscut soția și ce fel de femeie era aceasta. ”Implinisem 30 de ani, iar ea abia termina liceul.

Aceasta suferea de o boală gravă

E o diferenta de 11 ani intre noi. A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai timidă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură.  Eu: un derbedeu, lumpenproletarul trecut bine prin lu­me, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit”, a spus Dinescu care a continuat pe aceeași linie.

”Relatia noastră e foarte speciala, poate pentru ca venim din lumi extrem de diferite. Masa provine dintr-o familie de intelectuali de varf. Tatal ei, profesor de literatura rusa, specialist in Dostoievski, iar mama, autoare de carti”, a mai declarat poetul.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×