Pentru a celebra cum se cuvinte sărbătoarea de Halloween, Google a pregătit un Doodle foarte special pentru utilizatori. Este vorba despre un joc interactiv, în care pot intra mai multe persoane în același timp. Grafica și decorurile jocului sunt în ton cu această sărbătoare, iar cei care au inytrat deja pe pagina google.com au sesizat această surpriză.
Halloween-ul, considerat o sărbătoare păgână, este sărbătorit în fiecare an, la data de 31 octombrie. Această dată variază, însă, spre exemplu în Suedia, este sărbătorită în prima sâmbătă din luna noiembrie.
Google celebrează Halloween-ul printr-un Doodle special: un joc interactiv
Tradiție celtică , Hallooween-ul este serbat astăzi inclusiv de Google. Astfel, programatorii din cadrul marii companii americane au pregătit un joc pe care îl pot juca simultan mai mulți utilizatori din toată lumea. Este vorba despre un joc în care trebuie să strângi mai multe trofee speciale de Halloween, iar în același timp trebuie să ai grijă să nu ți le fure ceilalți jucători, din alte colțuri ale lumii.
Pentru celți, Halloween-ul era un fel de Revelion păgân, sfârșitul anului calendaristic celt. Pe atunci, această sărbătoare se numea ”Samhain”. Potrivit acestei tradiții, în noaptea aceasta, se deschide poarta dintre lumea văzută și cea nevăzută, a spiritelor, iar acestea din urmă pot circula nestigherite pe Pământ. Pentru a nu ănfuria aceste spirite și mai ales pentru a se feri de răzbunarea lor, celții lăsau la ușa caselor diverse bunuri sau, în cele mai multe cazuri, dulciuri ori mâncare.
De ce este dovleacul simbolul Halloween-ului
Cu ocazia acestei sărbători, copiii din toată lumea se maschează și se costumează în diferite personaje, care de care mai înfricoșătoare. Mulți dintre cei care sărbătoresc Revelionul celtic, însă, își pregătesc și un dovleac special. Acesta simbolizează ”lanterna lui Jack”. Personajul Jack a fost un fierar șiret și avar, care, după mai multe pacturi cu diavolul, a fost respins de acesta și lăsat să rătăcească prin lume. Diavolul i-a dat și un tăciune aprins, pe care l-a pus într-un nap, pentru a-i lumina calea. Mai târziu, napul s-a transformat în dovleac, iar oamenii îl sculptează cu fețe cât mai înfiorătoare.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Oamenii lasă acești dovleci sculptați, cu lumânări înăuntru, pentru a semnaliza spiritului hoinar că nu acolo este locul unde și-ar putea găsi rostul. America este cea ”răspunzătoare” cu această tradiție a dovleacului, simbol care azi a fost preluat în toată lumea. În ceilalți ani, dovleacul era nelipsit din Doodle-ul Google creat special pentru această ocazie.