Halloween: Google celebrează această sărbătoare cu un Doodle special

Sandra Popescu   
în Instant Articles
30/10/2018, 14:01
Halloween: Google celebrează această sărbătoare cu un Doodle special
Google a pregătit un Doodle special de Halloween

Pentru a celebra cum se cuvinte sărbătoarea de Halloween, Google a pregătit un Doodle foarte special pentru utilizatori. Este vorba despre un joc interactiv, în care pot intra mai multe persoane în același timp. Grafica și decorurile jocului sunt în ton cu această sărbătoare, iar cei care au inytrat deja pe pagina google.com au sesizat această surpriză.

Halloween-ul, considerat o sărbătoare păgână, este sărbătorit în fiecare an, la data de 31 octombrie. Această dată variază, însă, spre exemplu în Suedia, este sărbătorită în prima sâmbătă din luna noiembrie.

Halloween-ul este marcat de Google printr-un joc interactiv
Halloween-ul este marcat de Google printr-un joc interactiv

Google celebrează Halloween-ul printr-un Doodle special: un joc interactiv

Tradiție celtică , Hallooween-ul este serbat astăzi inclusiv de Google. Astfel, programatorii din cadrul marii companii americane au pregătit un joc pe care îl pot juca simultan mai mulți utilizatori din toată lumea. Este vorba despre un joc în care trebuie să strângi mai multe trofee speciale de Halloween, iar în același timp trebuie să ai grijă să nu ți le fure ceilalți jucători, din alte colțuri ale lumii.

Pentru celți, Halloween-ul era un fel de Revelion păgân, sfârșitul anului calendaristic celt. Pe atunci, această sărbătoare se numea ”Samhain”. Potrivit acestei tradiții, în noaptea aceasta, se deschide poarta dintre lumea văzută și cea nevăzută, a spiritelor, iar acestea din urmă pot circula nestigherite pe Pământ. Pentru a nu ănfuria aceste spirite și mai ales pentru a se feri de răzbunarea lor, celții lăsau la ușa caselor diverse bunuri sau, în cele mai multe cazuri, dulciuri ori mâncare.

Jocul special de Halloewwn, creat de Google, poate fi jucat de mai mulți utilizatori, în același timp
Jocul special de Halloewwn, creat de Google, poate fi jucat de mai mulți utilizatori, în același timp

De ce este dovleacul simbolul Halloween-ului

Cu ocazia acestei sărbători, copiii din toată lumea se maschează și se costumează în diferite personaje, care de care mai înfricoșătoare. Mulți dintre cei care sărbătoresc Revelionul celtic, însă, își pregătesc și un dovleac special. Acesta simbolizează ”lanterna lui Jack”. Personajul Jack a fost un fierar șiret și avar, care, după mai multe pacturi cu diavolul, a fost respins de acesta și lăsat să rătăcească prin lume. Diavolul i-a dat și un tăciune aprins, pe care l-a pus într-un nap, pentru a-i lumina calea. Mai târziu, napul s-a transformat în dovleac, iar oamenii îl sculptează cu fețe cât mai înfiorătoare.

Oamenii lasă acești dovleci sculptați, cu lumânări înăuntru, pentru a semnaliza spiritului hoinar că nu acolo este locul unde și-ar putea găsi rostul.  America este cea ”răspunzătoare” cu această tradiție a dovleacului, simbol care azi a fost preluat în toată lumea. În ceilalți ani, dovleacul era nelipsit din Doodle-ul Google creat special pentru această ocazie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×