Amendă pentru Google! Comisia Europeană a sancționat compania cu o sumă record

Raluca Ogaru    Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
18/07/2018, 15:01
Amendă pentru Google! Comisia Europeană a sancționat compania cu o sumă record

Amendă record pentru Google! Comisia Europeană a sancționat compania cu suma de 5 miliarde de dolari. Membrii Comisiei Europene au decis să amendeze compania Google, pentru că a promovat, în mod „incorect”, aplicațiile pe telefoanele Android, punând competitorii în dezavantaj.

„Google a folosit Android ca pe o unealtă ca să își promoveze motorul de căutare. Ei le-au refuzat consumatorilor europeni dreptul de a beneficia de o competiție eficientă în sfera telefoniei mobile”, a precizat Comisarul pentru Politică Regională al Comisiei Europene, Margrethe Vestegar, într-un comunicat de presă, potrivit CNN.

Comisia Europeană a stabilit că Google a încălcat legislația cerându-le producătorilor de telefoane mobile să instaleze aplicațiile Chrome drept condiție pentru folosirea magazinului de aplicații, potrivit Stirileprotv.

Amendă record pentru Google! Comisia Europeană a sancționat compania cu 5 miliarde de dolari

Compania Google mai este acuzată și de faptul că a plătit sume mari producătorilor de telefonie mobilă și operatorilor ca să instaleze aplicațiile pe telefoane înainte ca acestea să fie la vânzare, prevenind astfel ca dispozitivele inteligente să aibă alte motoare de căutare pe telefoanele Android.

Reprezentaţii Google neagă toate acuzaţiile aduse.

„Abordarea comisiei ar însemna mai puţină inovaţie, mai puţine alegeri, competiţie redusă şi preţuri mai mari”, a declarat şeful afacerilor globale al Google.

Anterior, Comisarul pentru Politică Regională al Comisiei Europene, Margrethe Vestager, a hotărât ca Google să plătească 2,8 miliarde de dolari pentru sistemul online de cumpărături, Însă Google a contestat decizia prin apel.

După decizia de miercuri a Comisiei Europene, Google are la dispoziție 90 de zile să pună capăt acestor practici. În caz contrar, ar putea fi vizată de noi sancțiuni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×