Guvernul va repatria sute de români din țările grav afectate de coronavirus. Vor fi închiriate autocare speciale

în Stiri mondene
11/03/2020, 21:51
Guvernul va repatria sute de români din țările grav afectate de coronavirus. Vor fi închiriate autocare speciale
Guvernul va repatria sute de români din țările grav afectate de coronavirus. Vor fi închiriate autocare speciale. Sursa foto: Hepta

Guvernul va repatria sute de români din țările afectate de coronavirus, ale căror contracte de muncă s-au terminat, cu ajutorul unor autocare, anunță Mediafax.

Sute de români din zonele afectate de coronavirus, aduși în țară de Guvern

Executivul are de gând să repatrieze românii plecați în străinătate în zone grav afectate de coronavirus și ale căror contracte de muncă s-au încheiat, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Românii repatriați de Guvern se află în acest moment în zone afectate de coronavirus, iar transportul se va face cu mai multe autocare ce vor fi închiriate special pentru aducerea acestora în țară.

Astfel, se pare că ar fi vorba despre cel puțin câteva sute de români, ce au lucrat în zonele afectate de COVID-19 din Europa și care au încheiate contractele de muncă, astfel că acum nu mai au joburi.

Executivul îi va aduce pe români în țară cu ajutorul unor autocare închiriate special pentru această sarcină.

Autoritățile vor închiria autocare pentru aducerea românilor în țară

Demersul autorităților din România vine pe fondul crizei globale generate de coronavirus, agent patogen ce a fost declarat de OMS ca fiind responsabil de o adevărată pandemie.

Până în acest moment peste 4.200 de oameni au murit la nivel global din cauza coronavirusul. Italia, țara unde se află foarte mulți români, este a doua din lume cea mai afectată de pandemie.

La momentul transmiterii acestei știri, la nivelul României erau confirmate 44 de cazuri de coronavirus.

OMS a anunțat, miercuri, pandemie de coronavirus, din cauza răspândirii foarte mari la nivel global a virusului COVID-19.

„Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general OMS.

„Aceasta este prima pandemie cauzată de un coronavirus”, a mai precizat Ghebreyesus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×