Guvernul Orban își pune mandatul pe masă! Abrogarea recursului compensatoriu s-ar putea face prin asumarea răspunderii

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
01/12/2019, 13:27
Guvernul Orban își pune mandatul pe masă! Abrogarea recursului compensatoriu s-ar putea face prin asumarea răspunderii
Guvernul Orban își asumă abrogarea recursului compensatoriu. Sursa foto: bugetul.ro

Guvernul Orban își va angaja răspunderea, în maxim două săptămâni, pentru abrogarea recursului compensatoriu, dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament! Anunțul a venit chiar de Ziua Națională a României de la vicepremierul Raluca Turcan!

Guvernul Orban își asumă abrogarea recursului compensatoriu

„Guvernul PNL are mandat în favoarea celor cinstiţi, nu a infractorilor! Ne punem mandatul la bătaie ca să apărăm oamenii cinstiţi puşi în pericol de fosta guvernare prin recursul compensatoriu. Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, Raluca Turcan, care participă la Sibiu la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României

Potrivit sursei citate, „PSD a scos pe porţile puşcăriilor aproape 20.000 de infractori periculoşi care ameninţă viaţa oamenilor”. 

Guvernul poate fi răsturnat prin moțiune de cenzură

”Sub pretextul unor condiţii improprii de detenţie, PSD a scos pe porţile puşcăriilor aproape 20.000 de infractori periculoşi care ameninţă viaţa oamenilor. Problema posibilelor amenzi din partea CEDO va fi rezolvată prin alte mijloace, cum ar fi brăţări electronice, personal de probaţiune sau chiar construcţia unui nou penitenciar. În niciun caz eliberarea infractorilor înainte de termen nu este o soluţie”, a arătat vicepremierul Raluca Turcan.

Vicepremierul Raluca Turcan declară că Guvernul va include „la angajarea răspunderii şi prorogarea termenului de pensionare anticipată pentru magistraţi”.

„Rămânem fermi în respectarea angajamentului de guvernare şi vom include la angajarea răspunderii şi prorogarea termenului de pensionare anticipată pentru magistraţi. În acest fel, evităm blocarea justiţiei şi rejudecarea a mii de procese. Vom mai include modificarea condiţiilor de vechime pentru accederea în magistratură, dar şi trecerea de la completele de doi judecători la cele de trei în instanţele inferioare. Anihilarea abuzurilor PSD în justiţie nu mai poate fi tergiversată. Tolerarea atacurilor la justiţie de dragul infractorilor, girată de PSD, nu mai poate continua”, a concluzionat Raluca Turcan.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate asuma răspunderea în Parlament asupra unui proiect de lege, fără să mai fie nevoie de votul deputaţilor şi senatorilor.

În schimbul acestei proceduri ultra-rapide, care elimină orice dezbatere, Guvernul îşi riscă mandatul: dacă parlamentarii nu sunt de acord cu proiectul Guvernului, ei pot depune în termen de 3 zile o moţiune de cenzură care, odată adoptată, aduce cu sine demiterea întregului Guvern.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×