Guvernul Orban își asumă răspunderea în Parlament pentru modificarea legilor justiției. Șeful Cancelariei premierului a făcut anunțul

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
11/12/2019, 11:35
Guvernul Orban își asumă răspunderea în Parlament pentru modificarea legilor justiției. Șeful Cancelariei premierului a făcut anunțul
Guvernul Orban își asumă răspunderea pentru legile justiției. Sursa foto: gov.ro

În ședința de marți, 10 decembrie, Guvernul Orban a adoptat cele trei proiecte pentru care urmează ca în cel mai scurt timp să-și asume răspunderea în Parlament, anunță Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului. Printre măsurile pentru care Executivul este gata să garanteze cu propriul mandat se numără modificarea legilor justiției, precum și adoptatea legii plafoanelor.

Guvernul Orban își angajează răspunderea pentru modificarea legilor Justiției

„În şedinţa de Guvern au fost propuse spre dezbatere şi adoptare proiectele de lege pentru care Guvernul urmează să-şi asume răspunderea în Parlament.

Vorbim de proiectul de modificare a legilor Justiţiei, în sensul amânării pensionării anticipate a magistraţilor, despre creşterea vechimii pentru accederea la INM a magistraţilor şi despre situaţiile legate de completele de judecată din trei.

Având în vedere disfucţionalităţile grave care ar urma să aibă loc în actul de Justiţie Guvernul urmează să-şi asume răspunderea în Parlament”, a declarat Ionel Dancă la finalul ședinței de Guvern, potrivit Mediafax.

Transportul rutier intrajudețean și plafonările, printre legile pentru care Executivul își asumă răspunderea

Totodată, oficialul a precizat că al doilea proiect de lege pentru care liberalii își asumă răspunderea în Parlament vizează transportul rutier intrajudeţean. Acest act normativ este menit să rezolve problema transportului școlar, invocată în nenumărate rânduri atât de elevi, cât și de părinți.

Soluția adoptată este aceea de a permite actalilor operatori care dețin licențe de transport să preia copii școlari și persoanele vârstnice și cu dizabilități”, a mai spus Dancă.

Cea de-a treia lege și ultima din pachetul de măsuri adoptat în ședința de Guvern de marți este legată de plafoanele bugetare pentru anul viitor. „Este o necesitate absolută adoptarea acestui proiect pentru că este absolut vital ca până la finalul anului să avem proiectul de buget pentru 2020.

Este un proiect de act normativ în baza căruia urmează ca autoritățile locale să-și elaboreze propriile bugete și să dea drumul la proiectele de investiții”, a subliniat șeful Cancelariei premierului.

Totodată, Ionel Dancă a anunțat că toate cele trei proiecte vor fi trimise către Parlament în cursul zilei de miercuri. „Urmează ca Parlamentul să decidă calendarul privind asumarea răspunderii”, a explicat acesta potrivit sursei citate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×