Ministrul Justiţiei, supărat că nu a putut apăra Legile justiţiei în Parlamentul European

Filon Stan   
in Stiri de ultima ora
08/02/2018, 14:44
Ministrul Justiţiei, supărat că nu a putut apăra Legile justiţiei în Parlamentul European

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că nu este mulţumit de dezbaterea din plenul Parlamentului European privind modificările la legile justiţiei din României, spunând că „s-a discutat într-o manieră absolută politicianistă” şi că afirmaţiile făcute de comisarul european pentru justiţie, Věra Jourová, „probabil nu emană de la dânsa”.

„N-am cum să fiu mulţumit, în condiţiile în care s-a văzut cu ochiul liber (…) faptul că s-a discutat într-o manieră absolut politicianistă, cu un pretext de conţinut juridic. (…) Unii s-au exprimat despre legile justiţiei fără să cunoască nimic din conţinutul respectivelor legi”, a spus Toader, adăugând că va face „un inventar al neadevărurilor care au fost spuse” la dezbaterea din Parlamentul European.

Ministrul Justiţiei, supărat că nu a fost lăsat să vorbească în Parlamentul European

Toader a mai afirmat că are „ferma convingere că nu s-a dorit aflarea adevărului”, acuzând în acest sens şi faptul că nu i s-a permis de conducerea Parlamentului European să ia cuvântul în dezbatere.

„S-a indus din start o confuzie, pentru că pretextul dezbaterii de astăzi l-a constituit proiectul de lege pentru modificarea legilor justiţiei, dar s-a vorbit de corupţie. Ori – ar fi trebuit să ştie şi vorbitorii – regula este că atunci când nu ştii ce spui, taci din gură, că n-ai riscul să greşeşti”, a declarat ministrul justiţiei.

Věra Jourová a reiterat miercuri, în plenul Parlamentului European la Strasbourg, apelul Comisiei Europene ca Parlamentul României să deschidă dezbaterea privind modificările la legile justiţiei în linie cu recomandările Bruxellesului şi să obţină un consens şi a spus că executivul comunitar împărtăşeşte îngrijorările cetăţenilor români care au manifestat în stradă.

 

Ştirea MOMENTULUI

Horoscop zilnic 22 iulie 2018: Zodiile care sunt sfătuite să acorde mai multă atenție partenerilor

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.