Ministrul Justiţiei, supărat că nu a putut apăra Legile justiţiei în Parlamentul European

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
08/02/2018, 14:44
Ministrul Justiţiei, supărat că nu a putut apăra Legile justiţiei în Parlamentul European

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că nu este mulţumit de dezbaterea din plenul Parlamentului European privind modificările la legile justiţiei din României, spunând că „s-a discutat într-o manieră absolută politicianistă” şi că afirmaţiile făcute de comisarul european pentru justiţie, Věra Jourová, „probabil nu emană de la dânsa”.

„N-am cum să fiu mulţumit, în condiţiile în care s-a văzut cu ochiul liber (…) faptul că s-a discutat într-o manieră absolut politicianistă, cu un pretext de conţinut juridic. (…) Unii s-au exprimat despre legile justiţiei fără să cunoască nimic din conţinutul respectivelor legi”, a spus Toader, adăugând că va face „un inventar al neadevărurilor care au fost spuse” la dezbaterea din Parlamentul European.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ministrul Justiţiei, supărat că nu a fost lăsat să vorbească în Parlamentul European

Toader a mai afirmat că are „ferma convingere că nu s-a dorit aflarea adevărului”, acuzând în acest sens şi faptul că nu i s-a permis de conducerea Parlamentului European să ia cuvântul în dezbatere.

„S-a indus din start o confuzie, pentru că pretextul dezbaterii de astăzi l-a constituit proiectul de lege pentru modificarea legilor justiţiei, dar s-a vorbit de corupţie. Ori – ar fi trebuit să ştie şi vorbitorii – regula este că atunci când nu ştii ce spui, taci din gură, că n-ai riscul să greşeşti”, a declarat ministrul justiţiei.

Věra Jourová a reiterat miercuri, în plenul Parlamentului European la Strasbourg, apelul Comisiei Europene ca Parlamentul României să deschidă dezbaterea privind modificările la legile justiţiei în linie cu recomandările Bruxellesului şi să obţină un consens şi a spus că executivul comunitar împărtăşeşte îngrijorările cetăţenilor români care au manifestat în stradă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×