Proiect de lege pentru transportul elevilor la școală. Anunțul făcut de Gabriela Firea și Ministrul Învățământului

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/03/2019, 08:06
Proiect de lege pentru transportul elevilor la școală. Anunțul făcut de Gabriela Firea și Ministrul Învățământului GALERIE FOTO
Gabriela Firea și Ministrul Învățăântului, anunț important despre transportul elevilor

Primarul general al Capitalei a declarat în cursul zilei de miercuri, 13 martie, că dorește implementarea unui proiect prin care elevii să fie duși la școală cu microbuze. Discuția s-a ținut în cadrul unei întâlniri cu primarii. La momentul actual, proiectul în cauză este pilot și va urma să funcționeze în primă fază la Școala 195, conform mediafax. De asemenea, Gabriela Firea, anunța în luna februarie abonamente gratuite care vor fi reîncărcate lunar. „Gratuitatea se aplică doar pentru abonamentul urban general şi pentru cel valabil pe linia regională de domiciliu şi se acordă numai pentru elevii din învăţământul acreditat/ autorizat (curs de zi, frecvenţă redusă), primar, gimnazial, liceal şi profesional, care au vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale.”

Gabriela Firea și Ministrul Învățământului, anunț despre transportul elevilor

Gabriela Firea, alături de Ministrul Învățământului au demarat un proiect, care deocamdată este pilot, prin care elevii să fie duși la școală cu microbuzele. „Am demarat un proiect pilot, suntem pe cale de a-l finaliza la școala 195 din Sectorul 3 al Capitalei, care are aproape 2.500 de elevi. E una dintre cele mai mari școli din țară, nu doar din Capitală și unde o pondere importantă o reprezintă elevii care nu vin din zonă, deci nu vin din cartierele care aparțin de Sectorul 3.

Să punem la dispoziție din partea Primăriei generale un număr suficient de microbuze școlare – cu acceptul părinților, firește -, astfel încât în fiecare dimineață și după-amiază să nu se mai adune mii de mașini pe o străduță îngustă dintr-un cartier din București, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, la Adunarea Asociației Municipiilor.

Gabriela Firea, proiect de lege pentru transportul elevilor
Gabriela Firea, proiect de lege pentru transportul elevilor

Gabriela Firea, solicită ministrul Educației

Primarul general al Capitalei i-a solicitat ministrului Educației suportul său pentru acest proiect, astfel ca lucrurile să înceapă să funcționeze cât mai repede cu putință. „Rugămintea la doamna ministru era de a ne sprijini în implementarea acestui proiect, pentru că vă mărturisesc că există o reticiență. Vă dați seama că suntem și noi părinți și nu ne gândim să-i forțăm pe copiii părinților care sunt mai mici, să spunem de clasa zero sau clasa întâi”, a declarat sursa citată, care a specificat că dorește implementarea acestui proiect la cât mai multe școli.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×