Cine este candidatul care îi va lua locul Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/03/2019, 16:13
Cine este candidatul care îi va lua locul Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Lovitură neașteptată pentru Gabriela Firea

Vești cât se poate de proaste pentru Gabriela Firea. Primul său mandat la Primăria Capitalei ar putea fi și ultimul.  În spațiul public circulă din ce în ce mai multe zvonuri, potrivit cărora Partidul Social Democrat ar avea de gând să propună un alt candidat pentru PMB.

PSD va propune un alt candidat, în detrimentul Gabrielei Firea?

Gabriela Firea nu traversează cea mai bună perioadă a vieții sale, din punct de vedere profesional. Pe fondul tensiunilor existente în ultima perioadă în interiorul Partidului Social Democrat, se pare că formațiunea politică prin intermediul căreia Gabriela Firea s-a propulsat în cariera politică îi pregătește o adevărată lovitură.

Capital.ro anunță că Gabriela Firea, care  nu cu multă vreme în urmă era considerată vârful de lance din PSD, este acum pe punctul de a pierde postul pentru care a depus toate eforturile în campanie. Potrivit sursei citate, PSD urmează să propună un nou candidat pentru alegerile locale de anul viitor.

Gabriel Mutu i-ar putea lua locul Gabrielei Firea
Gabriel Mutu i-ar putea lua locul Gabrielei Firea

Gabriel Mutu, pregătit să preia postul de primar al Capitalei

Gabriel Mutu este numele cel mai des invocat pentru a ocupa principala poziție pe listele PSD la alegerile locale din 2020. Nu-i va fi însă deloc ușor. Opoziția pare mai pregătită ca niciodată să răstoarne supremația Partidului Social Democrat.

Dan Barna, președintele USR, a declarat că Alianța recent încheiată cu PLUS, partidul condus de Dacian Cioloș va continua și după alegerile locale din 2020. De asemenea, liderul USR a menționat că respectiva alianță caută deja candidatul ideal pentru „a scoate ” Capitala de sub „domnia Gabrielei Firea”. Nu este exclusă însă nici o colaborare cu PNL.
Este posibil ca la Bucureşti să trebuiască să existe o colaborare (cu PNL – n.r.) pentru a reuşi să scoatem Bucureştiul de sub domnia doamnei Firea, însă sunt multe alte municipii şi oraşe din România, între care şi Aradul, Timişoara, Braşovul, unde vom avea candidaţi independent de poziţia PNL (…) În USR există un principiu destul de puternic, acela al autonomiei filialelor locale. Evident că fiecare decizie va fi luată în discuţie cu fiecare filială în parte, nu va exista o strategie naţională, în afară de această alianţă (USR PLUS – n.r.) care îşi propune să meargă şi după aceste alegeri europarlamentare”. 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×