Contestația depusă de alianța USR – PLUS a fost admisă! Reacția lui Nicușor Dan

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
09/03/2019, 11:03
Contestația depusă de alianța USR – PLUS a fost admisă! Reacția lui Nicușor Dan GALERIE FOTO
Ce spune Nicușor Dan după admiterea contestației

Nicușor Dan și-a exprimat recent bucuria față de hotărârea admiterii contestației formulate de Alianța USR – PLUS la decizia BEC, „în ciuda stângăciilor procedurale”. Totodată, acesta a amintit că esența democrației este ca oamenii să-și poată găsi pe buletinele de vot opțiunea pe care o doresc.

Ce spune Nicușor Dan, după admiterea contestației USR-PLUS

Mă bucur că a fost admisă contestaţia depusă de Alianţa USR-PLUS la decizia BEC, în ciuda stângăciilor procedurale. Aceasta este esenţa democraţiei, ca cetăţenii să găsească pe buletinele de vot şi opţiunea pe care doresc să o aleagă” , a transmis Nicușor Dan prin intermediul unei cunsocute rețele de socializare.

USR și PLUS vor putea candida împreună la alegerile europarlamentare, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis vineri seara contestația formulată de alianța politică proaspăt constituită, la decizia Bec, prin care celor două partide le era interzis să ia parte la scrutin.

Alianța USR-PLUS poate candida la europarlamentare
Alianța USR-PLUS poate candida la europarlamentare

Alianța USR-PLUS poate candida la europarlamentare

Au încercat să ne oprească și am învins. Este prima victorie din această campanie. Și nu este doar victoria noastră, a Alianței, este victoria tuturor celor care își doresc să trăiască într-o țară civilizată, în care legea este aceeași pentru toți. Ne întoarcem în stradă, la semnături” , a transmis Dan Barna, președintele USR

S-a făcut dreptate. Vom merge în alegeri și vom învinge, pentru că electoratul are nevoie de o alternativă reală. Am văzut împreună ce înseamnă birocrația și România nefuncțională. Misiunea noastră este să schimbăm această stare pentru că românii ne-o cer. Vom lupta și ne vom dedica total. Mulțumim tuturor celor care cred în democrație și în România europeană. Avem cu ce ne mândri și acum avem cu cine vota” , a reacționat și Dacian Cioloș, președintele PLUS.

Admite contestaţia formulată de contestatorii Uniunea Salvaţi România, Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate şi Alianţa 2020 USR PLUS. Anulează Decizia nr. 3D/07.03.2019 emisă de Biroul Electoral Central. Admite protocolul de constituire a alianţei electorale „Alianţa 2020 USR PLUS”. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 08 martie 2019” , se arată în decizia ICCJ.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×