BEC a respins categoric alianța USR-PLUS! Dan Barna și Dacian Cioloș nu pot colabora la europarlamentare

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 14:28
BEC a respins categoric alianța USR-PLUS! Dan Barna și Dacian Cioloș nu pot colabora la europarlamentare GALERIE FOTO
BEC a respins alianța dinre USR și PLUS

Din păcate pentru partidele implicate, cererea de înscriere la alegerile europarlamentare din luna mai 2020 a fost respinsă pentru USR și PLUS, potrivit ultimelor informații de la Biroul Electoral Central (BEC). Partidul PLUS făcut ultimele declarații, în cadrul unui comunicat de presă.

BEC a respins alianța USR-PLUS la europarlamentare!

Biroul Electoral Central (BEC) a decis în cursul zilei de astăzi că alianța USR-PLUS nu va putea fi prezentă la alegerile europarlamentare. Motivul respingerii cererii de participare este faptul că Dan Barna și Dacian Cioloș nu figurează drept președinți ai partidelor.„Biroul Electoral Central (BEC) a decis astăzi în mod abuziv respingerea cererii de înscriere în competiția electorală a Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare.

Pretextul BEC a fost acela că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice. Dan Barna a fost ales președinte al USR în octombrie 2017, în vreme ce Dacian Cioloș a fost ales președinte PLUS în februarie 2019. Ambele partide au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, dar până acum nu au primit o decizie definitivă. Pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianței. Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România.”

 BEC a respins astăzi, 7 martie, alianța USR-PLUS
BEC a respins astăzi, 7 martie, alianța USR-PLUS

USR-PLUS, cerere respinsă pentru europarlamentare din partea BEC

„Decizia Biroului Electoral Central de astăzi înseamnă un singur lucru: vor, cu orice preț și prin orice mijloace, să ne împiedice să participăm la alegeri. Mai întâi, au încercat, luni în șir, să împiedice înregistrarea Mișcării România Împreună (RO+).

De data asta, blochează Alianța 2020 USR PLUS din motive absurde, total nedemocratice. Ni se încalcă dreptul de a fi votați, dar și dreptul românilor de a vota. Este pentru prima oară, după 1990, când este respinsă o listă care în sondaje se bucură de susținerea a aproximativ 20% dintre români. „

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×