Guvernul Ludovic Orban vrea să înlocuiască alocațiile copiilor! Minorii primesc vouchere cu un sistem de excludere. Anunțul ministrului Muncii

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
19/02/2020, 08:55
Guvernul Ludovic Orban vrea să înlocuiască alocațiile copiilor! Minorii primesc vouchere cu un sistem de excludere. Anunțul ministrului Muncii GALERIE FOTO
Fotografia postată de Violeta Alexandru la subiectul voucherelor pentru copii. Sursa foto - facebook

Guvernul Ludovic Orban vrea să înlocuiască alocațiile copiilor! Anunțul a fost făcut de ministrul propus al Muncii, Violeta Alexandru. Aceasta a afirmat că a ridicat problema eficientizării sistemului de acordare a alocaţiilor pentru copii.

Guvernul Ludovic Orban vrea să înlocuiască alocațiile copiilor!

Se întâmplă lucrul acesta fiind cunoscută realitatea conform căreia de multe ori de banii respectivi beneficiază părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare copiilor.

”Se mai joacă şi la păcănele”, a spus ministrul Muncii, care a precizat că eventualele vouchere ar putea fi o soluţie, mai ales dacă nu ar putea fi folosite pentru cumpărarea de ţigări sau alcool sau dacă ar fi condiţionate de participarea la şcoală.

Minorii primesc vouchere cu un sistem de excludere

”Resursele publice destinate copiilor trebuie să ajungă chiar la aceştia. Este cunoscută realitatea conform căreia de alocaţiile copiilor (mai) beneficiază şi aparţinătorii/părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare creşterii şi dezvoltării copilului.

Se mai joacă şi la păcănele. În Constituţia României este garantat dreptul copilului de a primi alocaţie, dar este la latitudinea autorităţilor să găsească cele mai bune soluţii pentru ca banii chiar să adreseze nevoile copilului”, a scris Violeta Alexandru, pe o rețea de socializare.

Aceasta a anunţat că a ridicat problema eficientizării sistemului actual de acordare a alocaţiilor. ”Da, am ridicat în discuţie ideea eficientizării sistemului actual. O soluţie ar putea fi voucherele. Cu un sistem de excludere (gen alcool, tutun, etc.), nu limitativ.

Am putea gândi o legătură a sistemului de distribuţie cu şcoala, ca să încurajăm părinţii să vină mai des la şcoală.

În alte state membre UE alocaţia de stat este fie condiţionată de veniturile părinţilor (Slovenia, Italia), fie de numărul de copii din familie (Franţa). Multe alte state acordă vouchere ca sprijin pentru grădiniţă, pentru nou-născuţi, pentru baby-sitting etc”, a mai scris Alexandru.

Ministrul propus al muncii spune că nu vede altă soluţie de reglementare decât printr-o largă consultare publică pe care o va lansa, la momentul oportun

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×