Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vești excelente pentru pensionari. „Pensiile vor crește, sumele sunt prevăzute în buget”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
15/02/2020, 21:48
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vești excelente pentru pensionari. „Pensiile vor crește, sumele sunt prevăzute în buget”
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vești excelente pentru pensionari. "Pensiile vor crește, sumele sunt prevăzute în buget". Sursa foto: Hepta

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat în cadrul unei emisiuni TV că pensiile vor crește în viitorul apropiat.

Pensionarii vor primi pensii mai mari

Ministrul Muncii a declarat, pentru România TV, că Guvernul intenționează să mărească pensiile, iar sumele sunt deja prevăzute în buget, astfel că acest lucru se va întâmpla cu siguranță

„Pensiile vor crește, sumele sunt prevăzute în buget. merg pe aceeași prezentare. Eu sunt ministrul muncii, sunt chemată să aplic legea în continuare. Colegii mei sunt atenți la economie. Nu am alt element care să mă determine în acest moment să afirm altceva.

Aşa cum este legea în vigoare, eu sunt chemată să o pun în aplicare. Nu am, de la premier, de la Ministrul Finanţelor, până în acest moment, niciun element care să mă determine să dau un semnal de rezervă faţă de prevederile legii în vigoare”, a declarat Violeta Alexandru, pentru România TV.

Ministrul Muncii a mai spus că, așa cum este legea actuală, majorarea va avea loc cu siguranță. Aceasta a mai precizat și că majoarea va ține cont de documentele fiecărui pensionar.

Cine va primi mai întâi pensia majorată

Violeta Alexandru mai spune că că întâietate la majorarea pensiilor o vor avea cei care au avut activitate „într-o perioadă cât mai lungă”, însă și cei care nu au muncit deloc sau au muncit puţin trebuie ajutaţi.

„Preocuparea noastră este să fie just pentru fiecare persoană care a desfăşurat o activitate de-a lungul vieţii cadrul legal actual încurajează o activitate până la stagiul complet şi cei care au lucrat sub stagiul minim de 15 ani suferă la momentul la care solicită pensia (…)

Cu toate acestea, resimt o nevoie de o justă măsură între cei care nu au muncit absolut deloc şi ce care au totuşi câţiva ani în activitate” a mai spus Violeta Alexandru.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×